2021. május 1-jén a Querden-Mozgalom tüntetői Kelet-Berlinben a Lichtenberg városháza közelében gyülekeztek, hogy tiltakozzanak a szövetségi kormány április 25-én bevezetett intézkedés-csomagja ellen.

A demonstrálókat nem lepte meg a rendőrök tömeges jelenléte, és agresszív fellépése. Többeket letartóztattak.

A tegnapi napon a munkaünnepén több ezren gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a covid intézkedések ellen. Németországban amúgy is feszült a helyzet, miközben a gazdaság kezd összeomlani. A németek nem akarnak oltást, sem ezt igazoló okmányokat. Szabadságra vágynak és nem kitalált járványra. Egyre több német orvos ismeri el, hogy nincs járvány Németországban! A tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, köveket, üvegeket dobtak a rendőrökre. A rohamrendőrök többször visszavonultak, mert olyan erős ellenállásba ütköztek, amely hátrálásra kényszerítette őket. Több tüzet is gyújtottak, hogy elszántságukat jelezzék, hogy elég volt a terrorból. Az összecsapások egész este 21 óráig tartottak, mire az emberek elmentek haza. Legalább 17 rendőr sérült meg az összecsapásokban. Németországban a rendőri terror és a brutalitás jellemző és Merkelt diktátornak bélyegezték.


A koronai intézkedések ellenzői két nagy berlini demonstrációt hirdettek meg, ám a rendőrség nem engedélyezte azokat.

A tüntetéseket szombatra és vasárnapra a "Békéért, szabadságért és alapvető jogokért" címmel, 16 000 résztvevővel regisztrálták.

A biztonsági erők nagy létszámmal vonultak ki a város több pontjára, hogy megakadályozzák a tiltás ellenére szerveződő nagyobb csoportok kialakulását.

Ennek ellenére pár száz ember szombaton össze tudott gyűlni, majd vasárnap újra utcára vonultak. Vasárnap délután a Bellevue-palota közelében egy mintegy 300 fős tiltakozó csoportot oszlattak fel a rendőrök.