Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

HORVÁTORSZÁG: Tumultus a határnál a mától érvényes szigorítás miatt

2021. július 01. - Andre Lowoa

Július 1-jétől Horvátország szigorította a beutazásra vonatkozó feltételeit, emiatt pedig több órás torlódás alakult ki csütörtökön a magyar-horvát határnál.

Az új szabályok értelmében július 1-jétől problémamentesen utazhatnak Horvátországba az EU tagállamaiból (EU/EEA) azok a személyek, akiknek van érvényes uniós COVID-útlevelük (COVID-pass).

 

Azok, akik nem rendelkeznek COVID-útlevéllel, fel kell mutatniuk legalább egyet az alábbi dokumentumok közül – angol vagy horvát nyelven:

  • 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt eredménye.
  • 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorsteszt eredménye.
  • 210 napnál nem régebbi igazolás arról, hogy az illető megkapta az EU tagállamaiban alkalmazott vakcina mindkét adagját (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, SzputnyikV/Gamaleya, Sinopharm). A Janssen / Johnson & Johnson vakcina esetében az egyetlen adag beadásától számítva legalább 14 napnak kell eltelnie.
  • igazolás arról, hogy az illető megkapta a Pfizer, Moderna vagy Gamaleya/Szputnyik V első adagját, és annak beadásától legalább 21, legfeljebb 42 nap telt el. Az AstraZeneca esetében legalább 21, legfeljebb 84 nap telhet el az első vakcina beadása óta.
  • igazolás arról, hogy az illető átesett a fertőzésen, és a betegség kialakulásától számított hat hónapon belül megkapták valamelyik fent említett vakcina első adagját, miközben az oltást kevesebb, mint 210 nappal az utazás előtt kapta.
  • orvosi igazolás a betegség leküzdéséről angol vagy horvát nyelven, vagy felmutatni a PCR- vagy antigénteszt eredményét, amely igazolja, hogy az illető átesett, majd felgyógyult a fertőzésből az elmúlt 210 napban és a dokumentum nem régebbi 11 napnál a határhoz való megérkezéstől számítva.

A beutazók ezen kívül Horvátországban is elvégeztethetik a PCR- vagy antigéntesztet önköltségre, azzal a feltétellel, hogy a negatív eredmény kézhez vételéig karanténban lesznek.
Fontos, hogy az antigénteszt eredményéről kiállított dokumentumon szerepeljen a teszt gyártója és/vagy neve.

Minden egyes fent említett dokumentumnak angol vagy horvát nyelvűnek kell lennie.

Fontos továbbá a beutazás előtt kitölteni egy online űrlapot, amely IDE kattintva elérhető.

ELŐZMÉNY

Két héttel ezelőtt mindenki felkapta a fejét a horvát határnyitásra. Június 17-től a járvány előtti időszakhoz hasonlóan, szabadon lehetett beutazni Magyarországról Horvátországba. A horvát kormányzati tájékoztatás akkor arról szólt, hogy

azoknak az utasoknak, akik közvetlenül az Európai Unió országaiból és/vagy régióiból érkeznek, azaz a schengeni térség országaiból és/vagy régióiból és a schengeni társult országokból érkeznek, és akik jelenleg az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ úgynevezett zöld listáján szerepelnek – függetlenül állampolgárságuktól –, lehetőségük lesz belépni a Horvát Köztársaságba, ugyanolyan körülmények között, mint Covid–19 előtt – legalábbis ha az utas nem mutatja a betegség jeleit és nem került szoros kapcsolatba fertőzött személlyel.

Vagyis oltási és tesztelési dokumentum nélkül lehetett átkelni a határon. Elgondolkodtató, hogy milyen nyomás/meggondolás hatására történt meg ez a mostani szigorítás.


https://mediaforras.com/horvatorszag-tumultus-a-hatarnal-a-matol-ervenyes-szigoritas-miatt-820

süti beállítások módosítása