Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

DeSantis szerint a lezárások “hatalmas hibák” voltak

2021. április 16. - Andre Lowoa

 

Republicans​​

Exclusive: Florida Gov.​​ DeSantis szerint a lezárások "hatalmas hibák" voltak

By​​ Ivan Pentchoukov​​ and​​ Jan Jekielek

April 16, 2021 Updated: April 16, 2021​​

Florida kormányzója, Ron DeSantis tavaly április 1-jén államszerte elrendelte, hogy a CCP (Kínai Kommunista Párt) vírusjárványa miatti globális pánik közepette 30 napra lezárják a napfényes államot. Pontosan egy évvel később az irodájában ülve azt mondta a The Epoch Timesnak, hogy a lezárások "hatalmas hiba" volt, többek között a saját államában is.

"A károkat akartuk enyhíteni. Most, utólag visszatekintve, a 15 nap a terjedés lassítására és a 30 nap - nem működött" - mondta DeSantis. "Nem kellett volna ezt az utat választanunk."

A floridai zárlat elrendelése jóval kevésbé volt szigorú, mint a más államokban hozott, otthon maradásra vonatkozó intézkedések. Az olyan szabadidős tevékenységek, mint a séta, a kerékpározás, a golf és a strandolás mentesültek, míg az alapvető fontosságú üzleteket tágan határozták meg.

"A gazdaságunk tovább működött" - mondta DeSantis. "Sokkal másabb volt, mint amit néhány olyan államban láthattunk, ahol zárlat van."

A kormányzó mindazonáltal most már megbánta, hogy egyáltalán kiadta a rendeletet, és meg van győződve arról, hogy azok az államok, amelyek folytatták a lezárásokat, egy romboló hibát örökítenek meg.

Miután Floridában lejárt az első lezárás 30 napja, DeSantis megkezdte a fokozatos újranyitást. Minden egyes szakaszban heves bírálatokkal szembesült az intézményes média és saját választópolgárai részéről, akik elkötelezettek a lezárás narratívája mellett.

A kormányzó tavaly szeptember 25-én nyitotta meg teljesen Floridát. Amikor a téli hullám részeként az esetek száma emelkedni kezdett, nem vezetett be újból korlátozásokat. A lezárás hívei baljóslatú előrejelzéseket tettek. DeSantis megállta a helyét.

 

 

A kormányzó kitartása nem puszta hitbuzgalom volt. Alig két héttel azután, hogy Florida szeptember végén újra teljes egészében megnyitotta kapuit, a Stanford, a Harvard és az Oxford tudósai nyilvánosságra hozták a Great Barrington nyilatkozatot, amely elutasította a zárlatot mint pusztító és hiábavaló enyhítő intézkedést. A nyilatkozat, amelyet azóta 13 985 orvos- és közegészségügyi tudós írt alá, felszólítja a hatósági tisztviselőket, hogy​​ fogadják el a koncentrált védelmi megközelítést - pontosan azt a stratégiát, amelyet DeSantis alkalmazott.

A floridai világjárványra vonatkozó szörnyű előrejelzések ellenére DeSantis beigazolódott. 2021. április 1-jén Florida az összes állam közül a 27. helyen állt a CCP-vírus, közismert nevén a koronavírus okozta egy főre jutó halálesetek számát tekintve.

A rangsor jelentőségét növeli, hogy a Napfényes Állam lakossága a hatodik legidősebb az Egyesült Államokban az átlagéletkor alapján. Kalifornia - az alacsonyabb egy főre jutó halálozási arány miatt gyakran Floridához hasonlított elzárkózó állam - a hatodik legfiatalabb. A CCP-vírus okozta halálozás kockázata az 55 év felettieknél a legmagasabb, országosan a halálesetek 93 százalékát ez a csoport teszi ki.

Míg Florida a CCP-vírus okozta halálesetek számát tekintve vagy jobban, vagy viszonylag ugyanúgy teljesít, mint a szigorúan zárt államok, az állam gazdasága virágzik Kalifornia és New York megbénult gazdaságához képest. Bár kevésbé számszerűsíthető, az öngyilkosságok, a mentális problémák, az elhalasztott orvosi kezelések és az opioidok okozta halálesetek számának növekedése miatt az emberi szenvedés tagadhatatlanul óriási.

"Ez egy hatalmas, hatalmas hiba volt a politika szempontjából" - mondta DeSantis.

"Mindössze annyit kellett tennem, hogy követtem az adatokat, és csak hajlandó voltam a narratíva fogai közé menni, és harcolni a médiával" - tette hozzá. "Amikor az emberek összevertek, azt mondtam, hogy inkább​​ engem verjenek össze, minthogy valaki elveszítse az állását. Inkább verjenek meg, minthogy a gyerekeket kizárják az iskolából. Teljesen hajlandó vagyok elviselni, ha bármi történik, mert helyesen cselekszünk."

'Ne hagyjuk, hogy átgázoljanak rajtunk'

Az Epoch Times egy napot töltött DeSantisszal, aki április 1-jén átszelte az államot, délkeletre utazott a Tallahassee-i államigazgatási székháztól egy titusville-i sajtótájékoztatóra, majd északra, a Jacksonville külvárosában lévő Clay megyei vásárra.

Az élet minden területéről származó floridaiakkal való több tucatnyi találkozás során egy tendencia érvényesült. Az emberek megköszönték DeSantis munkáját és politikáját. Az üzlettulajdonosok dicsérték, hogy nem zárta be őket.

Chris Allen, a Java Jitters tulajdonosa a járvány idején nyitotta meg kávézóját az Orange Park Mallban.

"Nem tudtuk volna ezt megtenni, ha nincs Ron DeSantis" - mondta Allen a The Epoch Timesnak, miután személyesen köszönetet mondott a kormányzónak a Clay megyei vásáron tartott találkozó során.

 

 

 

Abban az időben az interjú,​​ Florida munkanélküliségi ráta 4,7 százalék volt, ​​​​ szemben a 6,2 százalék országosan.​​ Lockdown államok, mint New York, New Jersey, Pennsylvania, és Kalifornia volt néhány, a legmagasabb arány az országban- 8,9 százalék, 7,8 százalék, 7,3 százalék, illetve 8,5 százalék.

"Van egy nehéz idő fizet egy étkezés Floridában csak azért, mert megmentettem egy csomó ilyen éttermek feledésbe merül," DeSantis mondta. Órákkal az állítás után, egy göndör sült krumpli áll a vásáron, és nem volt hajlandó vádat fizetni a kormányzó ellen.

DeSantis azt mondta, néhány ember elérzékenyül, amikor találkoznak vele. Több kölcsönhatások a kormányzó a Clay County Fair hasonlított erre a​​ leírásra. Egy láthatóan megmozdult idős veterán sürgette a kormányzót, hogy ne "hagyja, hogy átguruljon felettünk."

"Ha nem álltunk volna fel, ezeknek az embereknek nincs munkájuk, a vállalkozások eleshetnek, a gyerekek nem az iskolában, ott lenne mindezen dolgok" - mondta DeSantis. "Ez nagyon, nagyon hatással van az emberekre nagyon személyes módon. És nem hiszem, hogy bármi a COVID előtt, amit a politikában láttam, képes lenne erre a szintre. És nagyon sajnálatos, hogy voltak kormányzók, akiknek hatalmuk volt, és ennek az ellenkezőjét tették. Ez tényleg nem függhet a kormányzótól."

Az állam újranyitása nem volt olyan egyszerű, mint feloldni a saját otthon maradó intézkedéseit. Amikor a DeSantis tavaly szeptember végén kiadta a végleges újranyitásról​​ szóló rendeletet, aláírt egy társrendeletet, amely megtiltotta a helyi floridai önkormányzatoknak, hogy korlátozzák az embereket abban, hogy munkát űznek vagy vállalkozást működtetnek. A rendnek messzemenő következményei voltak az egész államban, különösen a sűrűn lakott, liberális-hajló településeken,ahol a helyi hatóságok saját szigorú intézkedéseket vezettek be.

A DeSantis először a helyi szabályozással kapcsolatos gyakorlati megközelítést fogadott el, azt gondolva, hogy a választók végső soron a helyi hatóságokat tartják felelőssé. Végül nyilvánvalóvá vált, hogy egyes helyek zárva maradnak, annak ellenére, hogy az adatok azt mutatják, hogy ez nem lesz pozitív hatással a vírus terjedésére.

"Nem akarták kinyitni ezt a cuccot, ha nem pried nyitva," DeSantis mondta.

"Megvannak az adatok. Beszéltünk az ország legjobb tudósával" – mondta DeSantis, utalva Martin Kulldorffra a Harvardról, Jayanta Bhattacharya a Stanfordról és Sunetra Gupta Oxfordból. "Minden floridiánnak joga van dolgozni. Minden vállalkozásnak joga van a működéshez."

Azokon a területeken, amelyek kénytelenek voltak újra ennek eredményeként, a gazdaságok most virágzik az új szállodák és éttermek megnyitása, mondta ​​ DeSantis.

DeSantis jogi diplomát szerzett a Harvardon, és szövegíró az alkotmány értelmezésekor. Úgy véli, hogy az, hogy megtiltotta a helyi hatóságoknak, hogy korlátozásokat korlátozzanak az emberekre és a vállalkozásokra, egyenesen az ő hatáskörén belül volt.

"Nem lehet 67 különböző minimálbér, vagy 67 különböző szabályozás a szállodákra. Egy állami gazdaság vagyunk, és szükségünk van bizonyos útszabályokra" – mondta DeSantis.

 

Soha nem fogják beismerni, hogy tévedtek.

Tallahassee-i irodájában az íróasztal mögött állva DeSantis egy mappát lapozgatott a dicséretekkel, amelyeket az ország és a világ minden tájáról kapott. A viszonylag kis helyiség falain Abraham Lincoln, az alkotmány és a Bill of Rights portréja, valamint az egyenruha lógott, amelyet a kormányzó a Yale baseballcsapatának kapitányaként viselt.

Amikor megkérdezték, miért éppen Lincolnra esett a választása, DeSantis azt mondta, hogy az elnök a legjobb példa egy olyan vezetőre, akinek válság idején nehéz döntéseket kellett hoznia. Arra a kérdésre, hogy egyes vezetők ma miért folytatják a zárlatokat még akkor is, amikor rengeteg bizonyíték van arra, hogy azok hatástalanok, a kormányzó úgy vélte, hogy az érintettek túlságosan elkötelezték magukat a narratíva mellett, és lehetetlenné tették az irányváltást.

"Van egy olyan helyzet, amikor ha ezen a területen dolgozol, a világjárvány, az olyasvalami, amire felkészülsz és készen állsz. És ezek közül az emberek közül sokan elszúrták" - mondta.

"Amikor a kényszerhelyzet elérkezett, olyan politikákat támogattak, amelyek nem a vírus ellen hatottak, hanem nagyon-nagyon romboló hatásúak voltak. Sajnos soha nem fogják beismerni, hogy tévedtek valamiben".

A kormányzó szerint nem csak a választott vezetők a hibásak. A média és a nagy technológiai cégek nagy szerepet játszottak a vírussal kapcsolatos félelmek fenntartásában, miközben szelektíven cenzúrázták a vírusvédelmi vita egyik oldalát. DeSantis szerint a média és a technológiai óriások jól jártak a lezárással, mivel az emberek otthon maradtak és fogyasztották a termékeiket.

"Az egész csak arra szolgált, hogy a lehető legtöbb kattintást generálják. És így mindig azt próbálták megtenni, ami a legnagyobb félelmet keltette" - mondta DeSantis.

Két héttel az interjú után egy, a Project Veritas által rögzített titkos videófelvételen a CNN egyik technikai igazgatója arról beszélt, hogy a csatorna a világjárványról szóló tudósításoknak köszönhetően milyen lendületet kapott.

"Ez a félelem. A félelem hajtja a számokat" - mondta Charlie Chester, a CNN műszaki igazgatója. "A félelem az a dolog, ami miatt a műsorra kapcsolnak."

A félelemkeltés bevált, mondta DeSantis, rámutatva a CDC statisztikáira, amelyek szerint 2020 júniusában 10 amerikai felnőttből 4 elhalasztotta vagy elkerülte a sürgős vagy rutinszerű orvosi kezelést. Az ügynökség jelentése szerint ez a minta hozzájárulhatott az ebben az időszakban jelentett többlethalálozáshoz, ami a kezeletlenül maradt, megelőzhető betegségek és sérülések miatt következett be.

A sürgősségi osztályok orvosai arról számoltak be, hogy kevesebb ember érkezett szívvel kapcsolatos mellkasi fájdalmakkal, míg többen érkeztek​​ késői stádiumú vakbélgyulladással, amit általában sokkal korábban észrevesznek. A világjárvány a rákszűrések és -felismerések számának erőteljes csökkenéséhez is vezetett.

 

"Ha az emberek túlságosan félnek elmenni a sürgősségi osztályra, amikor szó szerint szívrohamot kapnak, az nem a semmitől függetlenül történt" - mondta DeSantis. "A vállalati média is szerepet játszott ebben, mivel valósággal őrjöngésbe kergette az embereket."

A kormányzó szerint nem a nyereségvágy volt az egyetlen tényező, amely a média ferde tudósításait befolyásolhatta. A járvány egy választási évben érte az Egyesült Államokat, ami lehetőséget adott arra, hogy Donald Trump elnököt hibáztassák.

"Úgy tekintettek rá, mint egy lehetőségre, hogy kárt okozzanak Trumpnak. Nyilvánvalóan mindennél jobban gyűlölték Trumpot" - mondta DeSantis.


Cenzorok Tanácsa"

Az április 1-jei interjúban DeSantis bírálta a nagy techcégeket, amiért cenzúrázzák a zárlatok kritikusait. Alig egy héttel az interjú után a kormányzó maga is a cenzúra áldozatává vált. A YouTube figyelmeztetés nélkül törölte a DeSantis és a Harvard, Oxford és Stanford neves tudósai közötti kerekasztal-beszélgetés videóit, akik úgy értékelték, hogy a zárlatok hatástalanok.

Az Amerikai Gazdaságkutató Intézet (AIER) jelezte elsőként a videó eltűnését. Az eredeti klip most már egy másik platformon található, és a teljes átirattal együtt az AIER weboldalán jelenik meg.

"A Google és a YouTube a világjárvány során nem az igazság és a tudományos kutatás letéteményesei voltak, hanem ehelyett egy narratíva​​ végrehajtói, egy nagy technológiai cenzori tanács az uralkodó elit szolgálatában" - mondta DeSantis a YouTube cenzúrájára reagálva egy április 12-i videokonferencián, amelyen a betiltott videó három tudósa vett részt.

"Amikor levették a videót... valójában azt folytatták, amit az elmúlt évben tettek: elfojtják a vitát, rövidre zárják a tudományos kutatást, gondoskodnak arról, hogy a narratívát ne kérdőjelezzék meg. És azt hiszem, már láthattuk, hogy ennek katasztrofális következményei vannak a társadalmunkra nézve."

A videó eltávolítása arra utal, hogy a Big Tech továbbra is gyakorolni kívánja azt a félelmetes hatalmat, amelyet az előző kormányzat utolsó napjaiban Trump ellen irányított. A Twitter és a Facebook kitiltotta az elnököt, elvágva a közvetlen kommunikációs vonalat a főparancsnok és amerikaiak tízmilliói között.

DeSantis úgy véli, hogy a monopóliumok mostani hatalma sokkal kiterjedtebb, mint aminek az Egyesült Államok a századfordulón tanúja volt.

"Amit a nagy technológiai cégekkel és a cenzúrával láttunk, az nagyobb hatalmat gyakorolnak, mint amekkorát a 20. század eleji monopóliumok valaha is gyakorolhattak" - mondta a kormányzó. "Az a fajta hatalom, amelyet most gyakorolnak, bizonyos tekintetben még mélyebb, mint az a fajta hatalom, amelyet a kormányok jellemzően gyakorolnak."

Nincs vége a láthatáron

DeSantis úgy véli, hogy a lezárt államok talán soha nem nyílnak meg újra teljesen, mert az ottani vezetők olyan sokat fektettek a narratívába, miközben a választók félelmet keltettek.

Miközben a korlátozások országszerte enyhülnek, a USA Today által vezetett nyomkövető szerint csak hat állam, köztük Florida nyitotta meg újra teljesen a kapuit. Nyolc államban soha nem adtak ki tartózkodási tilalmat.

"Azt hiszem, ha a cél az, hogy ne legyenek esetek, akkor lehet, hogy soha nem lesz vége, mert soha nem lesz nulla COVID" - mondta DeSantis, hozzátéve, hogy pragmatikusabb cél lenne a légúti vírusjárványra utaló kórházi ellátási arányra törekedni.

"De nem tudom, hogy hajlandóak-e elfogadni ezt a valóságot. Szerintem arra fognak törekedni, hogy egyáltalán ne legyenek megbetegedések, ami alapvetően azt jelentené, hogy soha nem lesz teljes vége ezeknek a politikáknak, ami ijesztő."

 

Ez a cikk az első olyan sorozat, amely Ron DeSantis kormányfővel és kabinetjének magas rangú tagjaival 2021 áprilisának elején készített interjúkon alapul.

Follow Ivan on Twitter:​​ @ivanpentchoukov

Follow Ivan on Parler:​​ @IvanPentchoukov

Follow Jan on Twitter:​​ @JanJekielek

süti beállítások módosítása