Az Egyesült Királyság kormánya közzétette tizedik jelentését, amelyben kiemelte a Pfizer / BioNTech és az Oxford / AstraZeneca oltások mellékhatásait, amelyek a bevezetés 2020. december 8-i kezdete óta jelentkeztek, és ezen a héten a kormány végül elismerte, hogy az AstraZeneca oltást hibás a vérrögökről szóló jelentésekért, amelyeket a világ országaiban is észleltek, de vajon csak ezért kell aggódnunk?

Az Egyesült Királyság kormányainak jelentéseamelyet itt talál ) összegyűjtötte az adatokat, amelyeket az MHRA Yellow Card Scheme révén március 28-ig adtak meg. Ezen a ponton becslések szerint 10,9 millió első adag Pfizer / BioNTech vakcinát és 19,5 millió első adagot adtak be az Oxfordi Egyetem / AstraZeneca oltásból. Körülbelül 3,7 millió második dózis is volt, amelyek többnyire a Pfizer / BioNTech oltások voltak.

Az   adatok legkorábbi elemzése , amelyet február elején visszahoztunk, azt mutatta, hogy 2021. január 24-ig 49 472 mellékhatás jelentkezett a Pfizer-vakcinával és 21 032 mellékhatás volt az oxfordi vakcinával szemben, 1 arányban minden 333 ember, aki a jabot kapja, súlyos mellékhatásokat szenved.

Megerősíthetjük, hogy kilenc hét leforgása alatt a Pfizer-vakcina bejelentett mellékhatásainak száma március 28-án 124 371-re nőtt. Az oxfordi jab sokkal rosszabbul járt, bár március 29-én döbbenetesen, 419 839 jelentett mellékhatással nőtt, jelenleg 440 871-nél. Ez most azt jelenti, hogy a súlyos mellékhatásban szenvedők jelenlegi aránya azután, hogy az egyik kísérleti Covid vakcina 166 emberből 1-nél áll, azonban úgy gondolják, hogy a mellékhatások csak körülbelül 1% -át jelentik be valójában az MHRA Yellow Card rendszerbe sok ember nem tud a létezéséről.

 

Az MHRA és az Egyesült Királyság kormányának álláspontja az, hogy  "nehéz lehet megkülönböztetni a természetes úton történt eseményeket és a feltételezett mellékhatásokat. Néha ezek az események a kezelt állapot részei lehetnek, nem pedig a vakcina által ”.  Ismételten arra utalva, hogy a mellékhatások jelenlegi aránya összhangban van azzal, amit várhatóan a „be nem oltott” populációban látunk.

Nos, nem értünk egyet abban, hogy nehéz, és abban sem, hogy összhangban van a természetes sebességgel. Ha a nemkívánatos reakciók aránya megegyezett a „nem oltott” populációban várható természetes előfordulási gyakorisággal, akkor azt kellene látnunk, hogy az egyes vakcinák esetében hasonló mennyiségű előfordulás fordul elő, összehasonlítva azzal, hogy hány vakcinát adtak be.

Tehát, ha az MHRA saját becsült számát használjuk, láthatjuk, hogy 2021. március 28-án körülbelül 20 millió adag AstraZeneca vakcinát adtak be. Míg a Pfizer vakcina körülbelül 14 millió első adagját adták be. Ez 43% -os különbséget jelent a két ütés között. Ezért a specifikus reakciók számának és a reakciók teljes számának ugyanazt a különbséget kell tükröznie és 43% körül kell lennie.

De az AstraZeneca vakcina bejelentett mellékhatásainak száma 254,4% -kal magasabb, mint a Pfizer vakcina mellékhatásainak száma, az AstraZeneca 440 871, a Pfizer pedig 124 371. Ez nem utal a „statisztikai normának” megfelelő arányra. nekünk.

Tehát megvizsgáltuk a konkrét reakciókat, hogy kiderüljön, vannak-e komoly okok az aggodalmakra, és ezt találtuk ...

(Felhasználtuk az Egyesült Királyság kormányainak a Pfizer-vakcina elemzési nyomtatványában feltüntetett adatokat ( amelyet itt talál) } + az Oxford-vakcina elemzési nyomtatványát { amely itt található }.

A Pfizer és az AstraZeneca vakcina mellékhatásaként jelentett vérbetegségek száma 2021. március 28-án 6728-ra változik. Ez magában foglalja az olyan betegségeket is, mint a trombocitopénia, ahol a szervezetben alacsony a vérlemezkeszám, a vérrögök mellett bekövetkezett állapot, amelyet a kormány végül elismerett az AstraZeneca oltásnak köszönhető, de természetesen visszafogta. Ennek a betegségnek a súlyos formái spontán vérzéshez vezethetnek a szemből, az ínyből vagy a hólyagból, és halálhoz vezethetnek. Pontosan ez történt a Pfizer vakcina esetében, 29 trombocitopéniás esetet jelentettek, amelyek eddig 1 halált eredményeztek

https://besthirdetes.hu/tudasfa/legfelelmetesebb-jelentes-a-covid-vakcinak-karos-mellekhatasairol.html