Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Már két országban hadiállapot a Covid-19 miatt

2020. február 17. - Andre Lowoa


1:09

 

Koronavírus – ingyenesen hívható telefonszámon kérhet tanácsot

koronavius zold szam

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében.

A lakossági információs vonalak 2020. február 3-án 8.00 órától, a hét minden napján 24 órában elérhetőek.

A telefonszámok mobil és vezetékes telefonról is egyaránt tárcsázhatók. A telefonvonalakat az NNK működteti és szakemberek adnak információt az új koronavírusról. A szolgáltatás célja a szakszerű, hatékony, időbeni reagálás biztosítása és elősegítése a megelőzés érdekében.

Kérjük a lakosságot, hogy csak abban az esetben hívják a zöld számokat, ha az NNK weboldalain nem kaptak megfelelő választ kérdéseikre. Az új koronavírusról folyamatosan frissülő információk elérhetők:
https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus és http://egeszseg.hu/koronavirus-tajekoztatok.​

2020. február 22-e óta már nem a világtérkép, hanem Európa térképe jön be itten.
https://www.statista.com/statistics/1099375/coronavirus-cases-by-region-in-italy/ , http://coronamapper.com/https://en.wikipedia.org/wiki/2019%E2%80%9320_coronavirus_outbreak

Azt javasolják, hogy kerüljük a szenteltvíztartó érintését.

Főtisztelendő paptestvérek, tisztelendő szerzetesek, kedves hívek!

Mivel hazánkban is megjelent az új típusú koronavírus (Covid-19), fertőzött, vagy fertőzésgyanús személyek vannak karanténban, az orvosi szakértők tanácsait is meghallgatva, javasoljuk a vírus terjedését megelőző intézkedések betartását és alkalmazását. A javasolt intézkedések érintik az egyéneket, az egyházi közösségeket, ahol az egyének közvetlen kapcsolatba kerülnek egymással, illetve azokat a szervezeteket, intézményeket, amelyek egyházi irányítás alá tartoznak: iskolák, gyermekotthonok, idősotthonok, napközi otthonok, pasztorális- és kulturális központok stb.

A fentiek értelmében:

* az istentiszteleti helyeken kerüljük a szenteltvíztartó érintését, ezért javasoljuk híveinknek, hogy érkezéskor, illetve távozáskor szenteltvíz nélkül vessenek keresztet;

* javasoljuk, hogy a szentmisében mellőzzük a békecsók mozzanatát, ezért hagyjuk is el az arra való felszólítást (Köszöntsétek egymást a béke jelével!);

* a különböző ájtatosságok alkalmával, a szentek iránti tisztelet kinyilvánításakor (pl. nagyböjtben a Szent Kereszt-ereklye előtti hódolat) nem javasoljuk, hogy a hívek közvetlen kapcsolatba kerüljenek az ereklyetartóval, hanem ehelyett a papok/diakónusok áldják meg a híveket az ereklyével;

* minden istentiszteleti alkalom előtt a papokkal együtt minden szolgálattevő alaposan mosson kezet;

* javasoljuk, hogy az idősek és az egészségileg különösen veszélyeztetett személyek (cukorbetegek, szív- és érrendszeri, illetve légzőszervi megbetegedésben szenvedő személyek stb), de azok is akik a megfázás tüneteit mutatják, kerüljék az istentiszteleti helyeken tartott közösségi alkalmakat. A fent jelzett személyek különösen is kiszolgáltatottak a fertőzésekkel szemben, ezért azt javasoljuk, hogy a lehetőségeknek megfelelően próbáljanak bekapcsolódni a médiafelületeken biztosított közvetítésekbe (pl. Mária Rádió);

* a betegeket látogató papok tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, hogy ne váljanak a fertőzés terjedésének eszközeivé;

* a nagyszámú résztvevővel tartandó, különösen a gyermekeket, fiatalokat, időseket, egészségileg veszélyeztetett személyeket célzó programok szervezésénél legyünk elővigyázatosak, hogy elkerüljük a fertőzés terjedését.

Mindezen javaslatok összhangban állnak a hatóságok által már korábban elrendelt óvintézkedésekkel: gyakori kézmosás, kézfertőtlenítő használata, karantén, illetve a hatóságok értesítése a fertőzés jeleinek tapasztalásakor, illetve fertőzött személlyel történt közvetlen kapcsolat esetén.

A Covid-19 nevű fertőzésre vonatkozó hatósági óvintézkedések betartása nem csak állampolgári, hanem erkölcsi és keresztény kötelesség, hiszen a közösség javát, a felebarát megóvását és az élet védelmét szolgálja.

Ebben az időszakban, amely egyben a nagyböjt kezdete is, imádkozzunk a betegekért, az ő családjaikért, az érintett egészségügyi dolgozókért, és mindazokért, akik a fertőzés terjedésének megelőzésén fáradoznak.

A Boldogságos Szűz Máriának, a Betegek Gyógyítójának és az Irgalmasság Anyjának oltalmában bízva Isten áldását kérjük mindnyájatokra.

Aurel Percă
bukaresti érsek

A V4-es találkozó után már beismerték, hogy Magyarországon is fellelhető, de még érdekesebb, hogy Spanyolország-Franciaország-Németország hármas egyre jobban próbálják egymást felülmúlni:

Intézkedések a járvány megelőzése érdekében – Az MKPK rendelkezése

Intézkedések járvány megelőzése érdekében

A ránkbízottakért érzett felelősségtől vezérelve a COVID-19 járvány Magyarországra való betörése után az alábbi rendelkezések lépnek életbe:

  1. Templomok
  • Kérjük a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét;
  • kérjük a paptestvéreket, hogy a szentmisék előtt és után fertőtlenítsék kezüket vagy vírusok ellen hatékony folyékony kézfertőtlenítő szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítővel;
  • a gyóntatóhelység legyen rendszeresen szellőztetve, a gyóntatórácsra kérjük fólia rögzítését;
  • kérjük a szenteltvíztartók kiürítését, azok használatának mellőzését;
  • amennyiben a hatóság elrendeli a tömegrendezvények betiltását, ez vonatkozhat nagy létszámú egyházi rendezvényekre is.
  1. Egyházi intézmények, iskolák és plébániák
  • Kérjük, mindenben kövessék az illetékes állami szervek előírásait;
  • kérjük a gyakori, lehetőleg óránkénti, gondos szellőztetés elvégzését;
  • kérjük, hogy az illemhelységek mindig legyenek ellátva elegendő szappannal, papírtörülközővel és egészségügyi papírral;
  • kérjük a kézfertőtlenítési lehetőség biztosítását az épületbe belépők, az illemhelyet használók számára, valamint az étkezésre szolgáló helységekben (pl. szenzoros alkohol tartalmú kézfertőtlenítőszer adagoló).
  1. Betegellátás
  • Kérjük a betegellátásban résztvevőket az országos tisztifőorvos által kiadott járványügyi rendelkezések betartására;
  • a házi betegellátásban kérjük a paptestvéreket, hogy a látogatás előtt és után fertőtlenítsék kezüket.

Budapest, 2020. március 5.

a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

 



Hogyan éli meg az átlag pekingi a korona vírus hírét, és főleg hogyan éltem meg én kint élő magyarként. Pánik vagy nemtörődömség? Mit tehetünk a megelőzés érdekében? Hol lehet nyomon követni a legfrissebb híreket? Legfrissebb infók linkje: http://3g.dxy.cn/newh5/view/pneumonia



A koronavírus Magyarországot is érintheti

2020. 02. 24, Hétfő

Mély aggodalommal kérdeztem meg az Úrtól, hogy a koronavírus vajon Magyarországot is eléri-e? Nemrég a Szűzanya azt mondta, hogy Európában is el fog terjedni ez a halálos vírus. A napokban hallani lehetett, hogy Olaszországban is jelen van és nő a halottak száma. Jézus így válaszolt:

„Leányom, ez a koronavírus Európába is bejutott. Bizony mondom neked, hogy mivel a vírust nem lehet megállítani, így számtalan országban el fog terjedni. Itt nemcsak Európa országairól beszélek, hanem a világ más országairól is. Ez a járvány része annak, hogy előmozdítsa a világ gazdasági összeomlását. Az emberek a túlélésért ki fogják fosztani az élelmiszer üzleteket. Számtalan kórházat, munkahelyet, iskolát, gyárat, templomot és egyéb helyeket be fognak zárni. Sokan az otthonaikba fognak bezárkózni abban bízva, hogy nem kapják el a vírust.

 

Gyermekem, Európa országai fokozatosan fogja bevezetni a készenléti állapotot. Az orvosokat összehívják és felkészítik arra, hogy mire számítsanak a vírussal kapcsolatban. Tájékoztatják őket arról, hogy milyen tünetek fognak mutatkozni a betegeken és hogyan lehet védekezni ellene, hiszen a levegőben terjed és a szélsőséges időjárás csak megerősíti a vírust. Leányom, a koronavírus Magyarországot is érintheti. Ez a járvány bárhol elterjedhet az országotokon belül is. Hamarosan le fog állni a külföldre való utazás lehetősége (repülő, hajó, busz, vonat). Azok a magyarok, akik külföldön vannak nehezen fognak tudni visszatérni a hazájukba.

 

Azt üzenem minden gyermekemnek, hogy készüljön fel, mert elérkezett az idő. Legyen otthonaikban tartós élelmiszer, víz és szerezzenek be gyógynövényeket a vírusok, járványok ellen. Imádkozzanak, hiszen az imádság képes hatni a vírus ellen is! Kérdezted Tőlem, hogy hogyan védekezhettek igazán a vírus ellen? A védelmetek ezekben rejlik: imádság, szentségek, szentelmények. Vegyétek nagyon komolyan többek között: a Balázs áldást, a betegek kenetét, a hamvazkodást, a szenteltvízzel való meghintést (pl. keresztvetéskor), a házszentelést, az áldásokat. Kezdjetek el imádkozni azokhoz a szentekhez, akik a járványok idején a betegek különleges közbenjárói voltak (pl. Szent Balázs, Szent Rókus, Szent Hildegard, Szent Charbel stb). Ajánljátok fel önmagatokat nekik, hogy védőszentjeitek lehessenek a baj idején. Ne féljetek, bízzatok Bennem és a szentségek, szentelmények erejében!”

Mária Magdolna

süti beállítások módosítása