“Fizess, hogy dolgozhass!” – Idáig süllyedt a magyar gazdaság

Információink szerint; több százezres kauciót szed az UNIX azon új dolgozóitól, akik alkatrész kiszállítónak jelentkeztek a céghez. Az állítások szerint, azért szednek tekintélyes kauciót az erre a munkakörre jelentkezett sofőröktől, hogy fedezzék vele azokat az esetleges károkat, amelyeket a drága alkatrészek kiszállításakor a sofőrök okoznak, vagy okozhatnak.

Aki pedig nem teszi le ezt a több százezres összeget, az nem dolgozhat az UNIX-nál, alkatrész kiszállítóként.

Nem értjük az UNIX menedzsmentjének a viselkedését. Miért nézik ügyetlen hülyének új dolgozóikat? Éppen csak, hogy nem tarják bűnözőnek őket. Ez a fajta lenéző szemléletmód amúgy is általános lett a magán munkáltatók körében. Ám ez előbb-utóbb önnönmagát falja fel, mert oda vezet majd, hogy egy sofőrnek egy autó árát is le kell tennie majd kaucióban, ahogyan a buszvezetőnek a busz árát, a pilótának pedig akár a B-747-ese árát is a légitársaságnak.

Ugyan, ki lesz hajlandó erre, ki fog akkor nekik dolgozni?

Ezzel a húzásával az UNIX-nak sikerült lesüllyednie a legalacsonyabb piti szélhámos, egyszemélyes fejvadász cégecskék szintjére, miszerint; “Fizess, hogy dolgozhass!”

Természetesen a “hallgattassék meg a másik fél is” elv alapján, – jóval ezen cikkünk megjelenése előtt megkerestük az UNIX ügyfélszolgálatát és HR osztályát is, információt kérvén ebben az ügyben, – lehetőséget adva nekik, hogy megcáfolják ezeket az értesüléseket.

Ha ezt megtették volna, ez a cikk nem jelent volna meg.

Hallgatásukból arra következtetünk, hogy igazak az állítások és az UNIX valóban több százezres kauciót szed az új dolgozóitól, a “Fizess, ha dolgozni akarsz jegyében.”

Természetesen a SzRTI Népgazdaság ezt nem fogja hagyni, s a lépései nyomán történt hivatalos megkeresésekre az UNIX már kénytelen lesz reagálni, s intézkedéseket tenni, hogy ezt a munkavállalókat hátrányosan érintő, jogsértő gyakorlatát beszüntesse.

Szlobodka Zoli / Szabad Riport