A francia politikus szerint a NATO létezése értelmetlenné vált a Szovjetunió felbomlása után. Ma már Oroszország is csatlakozhatna a katonai szövetséghez, melynek elsődleges feladatává az iszlám terrorizmus elleni harc válhat.

Csütörtökön Marine Le Pen a CNews francia TV-csatornának nyilatkozva beszélt arról, hogy a terrorizmus elleni harc kellene váljon a NATO fő profiljává, és egy ilyen együttműködés keretén belül szerinte Oroszország is csatlakozhatna a NATO-hoz.

A politikus kifejtette, hogy a NATO létezése értelmetlenné vált a Szovjetunió összeomlása után, hiszen az észak-atlanti szövetséget a szovjet veszéllyel szemben hozták létre. Ma azonban a katonai szövetség új küldetést kell magára vállaljon; az iszlám fundamentalizmus és a terrorizmus elleni harcot – vélekedett.

Nemrég megkezdődött a NATO csúcstalálkozója Brüsszelben, ahol a nyugati politikusok közti fő törésvonalat jelenti, hogy a katonai szövetség képességeinek bővítését amerikai, vagy európai gyártású fegyverekkel kell-e megvalósítani. Utóbbi kérdés egyre aktuálisabbá válik, tekintve, hogy a NATO egy tagállama nyíltan vállalja, hogy nem az Egyesült Államoktól, hanem Oroszországtól vásárol rakétavédelmi rendszereket.

http://www.hidfo.ru/2018/07/le-pen-oroszorszag-is-csatlakozhatna-a-nato-hoz/