A német autógyártók fokozottan aggódnak amiatt, hogy az Egyesült Államok által bevezetett importtarifák milyen károkat okoznak majd a német gazdaságnak.

A Wall Street Journal szerint a német autóipar főbb szereplői megfogalmazták követeléseiket az Európai Unióval szemben – elképzeléseik szerint az EU el kellene törölje az amerikai gyártású import gépjárművekre kivetett adót, hogy ezáltal az USA is hajlandónak mutatkozzon a kereskedelmi korlátozások enyhítésére.

A lap szerint Richard Grenell, az USA németországi nagykövete találkozott a BMW, a Volkswagen és Daimler Benz vezetőivel, és a találkozó során felmerült az az elgondolás, hogy Európa és az USA kölcsönösen el kellene törölje az autóimportra vonatkozó korlátozásokat.

Az Európai Bizottság korábban azzal fenyegette az Egyesült Államokat, hogy 25%-os adót vet ki bizonyos amerikai termékekre, miután Donald Trump bejelentette, hogy 25%-os tarifát fizettet az import acélra és 10%-os terhet az alumíniumimport esetében.

A kölcsönösen meghirdetett kereskedelmi korlátozások miatt a világsajtó az Európai Unió és az Egyesült Államok közti kiterjedt kereskedelmi háború lehetőségéről beszél. Kritikusok szerint az ellentétes gazdasági érdekek miatt visszájára fordulhat a korábban zavartalannak hitt transzatlanti integráció.

http://www.hidfo.ru/2018/06/nemet-autogyartok-az-usa-karokat-okozhat-europanak/