A német Bundestag alelnöke az orosz Szövetségi Tanács külügyi bizottságának elnökével tartott megbeszélést, melynek során egyetértettek abban, hogy az Egyesült Államok külpolitikája megbízhatatlanná vált.

Wolfgang Kubicki elmondása szerint Németország emiatt vezető szerepet kell betöltsön Európában, különösen az Európai Unió és Oroszország közti viszony normalizálása terén.

“Teljes mértékben osztozom az önök véleményében az amerikai külpolitika kiszámíthatatlanságával kapcsolatban. Mindez annak szükségességéhez vezet, hogy Németország vezető szerepre törekedjen uniós kérdésekben, különösen Oroszország viszonylatában” – mondta.

A német vezető arról is beszélt; Donald Trump azon döntése, hogy az Egyesült Államok az Európai Unió tiltakozása ellenére felmondja az iráni atomenergia-egyezményt, és újabb szankciókat vezet be Oroszország ellen, új helyzet elé állította az Európai Uniót, amiben az EU nem követheti feltétel nélkül az amerikai szövetségesek álláspontját.

Az alelnök azt is említette, hogy Washington 25, illetve 10 százalékos tarifát vett ki az acél és alumínium behozatalára, ami szintén heves ellenérzéseket váltott ki az európai vezetők körében.

Az Egyesült Államok márciusban léptetett életbe nagy arányú vámköltséget a fém importra, Donald Trump elmondása szerint ez az intézkedés hosszú távon érvényben marad. Az Európai Unió és több távol-keleti ország átmeneti mentességet kapott az újonnan bevezetett vámköltségek alól.

http://www.hidfo.ru/2018/05/a-nemetek-szerint-is-kiszamithatatlan-az-amerikai-kulpolitika/