Rob Leathern, a Facebook termékmenedzsment igazgatójának sajtóközleménye szerint csütörtöktől kezdődően más megítélés alá esnek az amerikai választásokkal kapcsolatba hozható politikai hirdetések; az újonnan indított kampányokban már jól láthatóan fel lesz tüntetve a forrás.

“Mától kezdődően minden, a választásokkal kapcsolatba hozható hirdetést a Facebook és Instagram felületein jól láthatóan fel kell címkézni, a hirdetés tetején fel kell tüntetni a megrendelő kilétét”mondta.

A sajtóközlemény szerint a 2018 májjus 7. után rendelt hirdetések szintén bekerülnek az új archívumba, és hét éven át tárolásra kerülnek.

E hó elején a parlament hírszerzési bizottsága nyilvánosságra hozott egy jelentést, miszerint több mint 3500 hirdetést rendelt egy Szentpétervár központtal működő ügynökség, hogy ezzel beavatkozzon az amerikai elnökválasztásba.

Márciusban az Egyesült Államok szankciókat léptetett életbe a kérdéses céggel szemben, majd vizsgálni kezdte ennek kapcsán a 2016 novemberi elnökválasztást érintő állítólagos orosz beavatkozási kísérleteket.

http://www.hidfo.ru/2018/05/a-facebook-megkulonbozteto-jelzessel-latna-el-a-politikai-hirdeteseket/