Nem akarták leoltani a lámpát - a döntésről ma reggel értesítették őket.

Simicska Lajos úgy döntött, nem finanszírozza tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót – áll a szintén Simicska portfóliójához tartozó Index.hu beszámolójában. A lap szerint a milliárdos vállalkozó “kivonul a médiából.”

Az MNO weboldalán egy közlemény jelent meg, e szerint a lap utolsó számát holnap lehet megvenni.

“A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg” – áll a közleményben.

A Magyar Nemzet várható megszűnéséről már korábban is terjedtek pletykák; ezek szerint Simicska Lajos csak akkor tudja tovább működtetni kiterjedt médiabirodalmát, ha nem a Fidesz-KNDP nyeri a választásokat és a milliárdos újra állami megrendelésekhez juthat.

Egyelőre nincsenek információk arról, hogy a Simicska Lajos rokona által igazgatott Index.hu számára még meddig biztosítottak a működési források.

http://www.hidfo.ru/2018/04/visszavonul-a-mediabol-index-tulajdonosa/