A 444.hu információi szerint a választási eredmények miatt Bécsbe költözhet Soros György ideológiai utánpótlásképző egyeteme, a Central European University. Az iskola 2019 szeptemberétől kezd Bécsben működni.

“Levélben tájékoztatta oktatóit Michael Ignatieff, a CEU rektora arról, hogy az egyetem kutarórium és szenátusa együttműködési megállapodást írt alá Bécs városával és lépéseket tett annak érdekében, hogy 2019 szeptemberében megnyissa kampuszát az osztrák fővárosban” – áll a 444.hu beszámolójában.

A lap szerint a bécsi költözködés amiatt fontos az egyetem számára, mert a vasárnapi országgyűlési választások eredményeként nehéz helyzetbe kerülnek azok a személyek, akik Soros iskolájában az ideológiai képzést folytatják.

“Ignatieff nem is nagyon csinál titkot abból, hogy a lépésnek azért van jelentősége, mert vasárnap lezajlottak a választások Magyarországon, és a Fidesz ismét kétharmados felhatalmazást szerzett a választópolgároktól” – írták.

Senki nem hisz már a Soros-egyetemnek



A Soros-alapítványok által támogatott, nemsokára megszűnő újság azt írja, az egyetem egy tavaly elfogadott törvény miatt is nehéz helyzetbe került, mert hiába teljesítette az abban megfogalmazott elvárásokat, a kormány vonakodott megállapodást aláírni a továbbműködés engedélyezéséről.

Az újságíró eképpen összegezte a történteket; “Nehéz ezt másként értelmezni, mint hogy megkezdték az oktatók és hallgatók felkészítését a költözésre.”

http://www.hidfo.ru/2018/04/tavozik-budapestrol-a-soros-egyetem/