Václav Klaus volt cseh államfő szerint a tömeges bevándorlást támogató “baloldali utópia” meggyengítette, függő helyzetbe taszította Európát.

A tömeges bevándorlás leginkább ahhoz a barbár invázióhoz hasonlítható, ami a történelem folyamán nagy mértékben visszavetette Európa fejlődését, és több száz évbe telt felépülni belőle – mondta Vaclav Klaus volt cseh államfő. Klaus szerint Európa válságának okozói elsősorban nem a baloldali pártok, hanem az a veszélyes baloldali ideológia, ami a tömeges bevándorlás támogatásával a terror és kiszolgáltatottság állapotába sodorja Európát.

A volt államfő szerint ennek az ideológiának egyik elsődleges ismertetőjegye, hogy egyfajta ál-humanizmus leple alatt megpróbálja elhitetni az európaiakkal; a migráció alapvető emberi jog, és a kemény munkával felépített európai jólétet meg kell osztani a világ minden részéről ideözönlő műveletlen és szakképzetlen embertömegekkel.

Klaus szerint a “jelenlegi európai elit” amiatt engedheti meg magának, hogy a nyílt társadalom ideológiája szerint veszélybe sodorja az európai lakosságot, mert a liberális életfelfogásból kifolyólag nem a hagyományos családmodell szerinti életet folytat – mivel ezek az emberek nem vállalnak gyermeket, nem érdekli őket, hogy milyen életkörülmények lesznek az európai kontinensen 50 év múlva.

A volt államfő elmondása szerint a migrációs hullám még nem érte el tetőfokát, és a baloldali elitet a fentiek miatt nem érintik saját tetteinek következményei, emiatt nem is képes felfogni, milyen katasztrófa szerű állapotokat idéz elő a bevándorlás támogatásával.

http://www.hidfo.ru/2018/04/europat-meggyengitette-a-nyilt-tarsadalom-ideologiaja/