Fotó: Index.hu

A Jobbik eltörölné a nyelvvizsga-követelményt a felsőoktatási felvételinél, és azt csak abban az esetben állítaná vissza, ha javul a középiskolai nyelvoktatás színvonala.

A Jobbik eltörölné a nyelvvizsga-követelményt a felsőoktatási felvételinél, és azt csak abban az esetben állítaná vissza, ha az oktatási rendszer képes lesz mindenkit megfelelően idegen nyelvekre tanítani – derült ki az Index.hu beszámolójából.

A beszámolóban az áll, hogy a párt kis csoportokban elérhetővé és kommunikáció központúvá alakítaná az angol nyelv oktatását, ezzel hozzájárulva a nyelvoktatás hatékonyságának növeléséhez.

A Jobbik szerint nemrég egy OECD-felmérésből kiderült, hogy Magyarországon tovább romlott a szegény gyermekek oktatási rendszeren keresztüli felemelkedésének esélye.

A párt képviselője, Dúró Dóra sajtótájékoztatóján azt mondta, “a magyar oktatási rendszer 2006 óta egyre kevésbé tud segíteni a legrosszabb anyagi helyzetben élő magyar diákoknak, átlagosan pedig már 100 szegény gyermekből csak 14 tud jó tanulmányi eredményeket elérni, aminél csak két ország teljesített rosszabbul az OECD-tagállamok közül.”

A párt szerint bizonyos iskolák újbóli önkormányzati fenntartásba vétele szintén javíthatna ezen a helyzeten.

http://www.hidfo.ru/2018/02/a-jobbik-eltorolne-a-felsooktatas-nyelvvizsga-kovetelmenyet/