Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Eldőlt: jön az oroszok saját kriptopénze

2017. október 16. - Andre Lowoa

Hosszú hónapok találgatása után úgy néz ki, eldőlt: Oroszország saját kriptorubelt bocsájt ki. Az új kriptopénz azonban több tulajdonságában eltér majd a ma ismert kriptovalutáktól.

Júniusban már hivatalosan is szó volt arról, hogy Oroszország hamarosan saját kriptopénzt bocsát ki. Olga Szkorobogatova, az orosz jegybank elnökhelyettese június elején egy konferencián azt mondta: terveik szerint nemzeti kriptodevizát fog létrehozni az orosz központi bank, a bevezetésről hatástanulmány készül.

Orosz lapértesülések szerint Vlagyimir Putyin döntött: létrehozzák az orosz kriptorubelt, amely azonban nem ugyanúgy fog működni, mint a már létező nyílt kriptopénzek. Az egyik legfontosabb különbség, hogy nem bányászhatja akárki, ezt a tevékenységet a kormányzat végzi majd el, ugyanakkor blockchain alapú lesz az új deviza, a használata biztonságos lesz.

Ezen felül a kormány azt mondja, ha a kriptorubel tulajdonosa nem tudja megmondani, honnan van nála a pénz, akkor 13 százalékos adót kell fizetni, és ugyanekkora adókulcs vonatkozik majd az árfolyamváltozásból származó nyereségre is.

Habár Oroszország belép a kriptodevizák világába, ez a lépés egyáltalán nem jelenti azt, hogy a bitcoint vagy más kriptopénzt legalizálnának. Épp elenkezőleg, a bitcoint és társait Oroszországban betiltották, és ehelyett a saját kriptopénzüket vezetik be, amit képesek kontrollálni.

(Cointelegraph, TechCrunch)

süti beállítások módosítása