G. Soros alapítványai által támogatott civil szervezetek rendkívüli találkozót tartottak, hogy megvitassák, hogyan segítsék pártjaikat a kampányidőszakban.

G. Soros alapítványai által támogatott civil szervezetek rendkívüli találkozót tartottak Budapesten, hogy megvitassák, hogyan segítsék a szponzoraik által preferált politikai pártokat a kampányidőszak során. A résztvevő szervezetek mindegyike G. Soros pénzén működik, politikai tevékenységükkel bizonyítottan külföldről pénzelt szervezetek akarják formálni a magyar közéletet.

“A független civil szervezetek politikai szerepvállalásáról szervezett nemrég kerekasztal-beszélgetést az Eötvös Károly Intézet. Az eseményen a K-Monitor, a Magyar Helsinki Bizottság, a Méltányosság Politikaelemző Központ, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Political Capital, a Policy Solutions, a Republikon, a Szalay kör, a TASZ, valamint a Transparency International Magyarország képviselői voltak jelen” – áll a HVG.hu beszámolójában. A lap szerint a külföldről finanszírozott civilek háborús helyzetre készülnek, ami szó szerint is elhangzott a konferencián.

“Háborús helyzet van, harcosabbnak kell lennünk, nyíltabban kell szembemenni a hatalommal”

– mondták. Ráadásul kiderült:

a konferencián résztvevő szervezetek mindegyikét G. Soros alapítványai finanszírozzák.

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003-ban, szakmai tevékenységével az Együtt nevű pártot támogatta (az Együtt korábbi elnöke személyesen részt vett a Bilderberg-csoport 2014-es koppenhágai találkozóján). A szervezet pénzügyi beszámolója szerint támogatásokat kapnak a Nyílt Társadalom Intézettől, G. Soros civil szervezetétől, emellett az amerikai Rockefeller Brothers Fundtól kaptak jelentősebb összegeket. A szervezetet az a Majtényi László elnökli, aki korábban a Soros által támogatott erők közös államfőjelöltje volt.

A konferencián résztvevő K-Monitor Közhasznú Egyesület szintén Soros-alapítványoktól kapott 17,5 millió, 5,3 millió és 6,5 millió összegű támogatásokat. Az Open Society Foundations és a Transparenty International mellett közvetlen az amerikai külügyminisztérium is támogatta, ezen felül 34 milliós támogatásban részesült a Norvég Civil Alaptól.



A Helsinki Bizottságot szintén G. Soros támogatta több száz millió forinttal, elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítványokon keresztül. Emellett az Európai Bizottságtól kaptak 433, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától pedig 113 millió forintot.

A Mérték Médiaelemző Műhely fő támogatója a Nyílt Társadalom Alapítvány, a Political Capitalt szintén tízmilliókkal támogatta az Open Society Institute. A Policy Solutions szintén szerepelt G. Soros donorszervezetének – saját bevallású – listáján. A Társaság a Szabadságjogokért egyik vezetője szerint nem is próbálják titkolni, hogy Soros támogatja őket, mert ebben nincs semmi szégyellnivaló. A Transparency International Magyarország szintén tízmilliókat kapott a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítványtól.

Mint a fentiekből kiderült, a konferencián kizárólag Soros által finanszírozott szervezetek vettek részt. Nem összeesküvés-elmélet, hanem pénzügyi beszámolók, saját bevallás alapján. Ezek a külföldről finaszírozott szervezetek arról folytatnak tárgyalásokat egymás közt, hogyan támogassák a szponzoraik által preferált magyarországi pártokat a kampányidőszakban. Ráadásul valamiféle háborús helyzetet vizionálnak, amiért be kell(ene) vallaniuk, hogy külföldi pénzből működnek. Egyelőre kérdéses, hogy melyik párt mellett állnak ki nyíltan a kampányidőszakban, de valószínűleg díjazni fogják a magyar választók, ha egy politikai pártot főként külföldről lélegeztetőgépen tartott csoportok akarnak pozícióba hozni.

http://www.hidfo.ru/2017/10/haborus-helyzetre-keszulnek-soros-civiljei/