Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

A KAMATOS PÉNZRENDSZER BUKÁSA ELKERÜLHETETLEN

2017. augusztus 03. - Andre Lowoa

A Standard & Poor’s hitelminősítő előrejelzése alapján 2060-ra az országok 60%-a annyira el lesz adósodva, hogy a „bóvli” kategóriába fog tartozni, így nem kap majd hitelt.[1] Persze már azelőtt tönkretenné a Földet a kamat okozta növekedéskényszer.[2] Az államok miért nem saját maguk teremtik meg a gazdaság működtetéséhez szükséges pénzmennyiséget? Mert a banki tartalékráta kevesebb, mint 100%, így ha az állam teremtene valamennyi pénzt, a bankok rövid időn belül sokszor annyit teremtenének. Emiatt hatalmasra duzzadna a pénzkínálat, ami magas inflációt okozna. Ahhoz tehát, hogy az állam valóban maga szabályozhassa a pénzkínálatot, a tartalékrátát 100%-ra kell emelni, így a magánbankok nem tudnának többé pénzt teremteni.

Néhány évszázaddal ezelőttig az államok teremtették az összes pénzt, de 1964 óta egyre több országban törvényessé vált és elterjedt az a gyakorlat, hogy a bankok teremtik a (számla)pénzt, amiért még kamatot is felszámolnak.[3] Ennek egy része vagyonként kikerül a pénzforgalomból, és mivel a bankok továbbra is kamatterhelt hiteleket adnak az államoknak, vállalkozásoknak és magánszemélyeknek, így egyre több erőforrást kell bevonni a gazdaságba, hogy a hitelfelvevők meg tudják fizetni a kamatokat. Könnyen belátható, hogy ez a gyakorlat a Föld szisztematikus kizsákmányolásához vezet. Az állam átháríthatja a kamatot az állampolgárokra, de akkor is beszűkülnek a lehetőségei. Ez a gyakorlat valószínűleg csak a törvényhozók hozzá nem értése, ill. lefizetésük, vagy megzsarolásuk miatt terjedhetett el (Theodore Roosevelt elnok például csak később ismerte fel, mekkora hibát követett el, amikor engedélyezte a FED létrejöttét 1913-ban). Valójában semmi akadálya nincs annak, hogy visszatérjünk a pénzteremtés és a kamatszedés állami monopóliumához (így a kamat az újraelosztás egyik eszközévé válna). Ezekről, és a tartalékráta 100%-ra emeléséről bármikor lehet rendezni egy népszavazást, és ha el akarjuk kerülni a bérrabszolgaságot, és az ország összeomlását, akkor kell is, méghozzá minél előbb.

Megjegyzés: A bankoknak csak az államhoz fűződő kapcsolatait ábrázoltuk a képen (a többit csak 3D-ben lehetne). Az emberiség többsége városokban él, ahol általában nincs lehetősé arra, hogy közvetlenül használják a természeti erőforrásokat (a városban a levegőn kívül minden pénzbe kerül). A bérek szinte az összes országban alacsonyak, ami alapvetően annak köszönhető, hogy a legtöbb ország túlnépesedett, emiatt túlkínálat van munkaerőből. A tőke előtti akadályok lebontásával pedig egyre több emberrel kell versenyeznünk a munkáért (ami jelenleg a megélhetést jelenti), emiatt a reálbéreket lenyomják a leginkább túlnépesedett országok alacsony fizetései (pl. úgy, hogy a bérek nem követik az inflációt). Ezért a családtervezés támogatása a távoli, túlnépesedett országokban igazából a saját érdekünket is szolgálja (még ha közvetve is).

[1] http://www.rawstory.com/2010/10/sp-60-countries-bankrupt-50-years/
[2] https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/sep/02/limits-to-growth-was-right-new-research-shows-were-nearing-collapse
[3] http://positivemoney.org/how-money-works/how-banks-create-money/

süti beállítások módosítása