Az évek alatt a facebookon több mint 150-200 csoport alakult, ahol valamilyen részletkérdés, szalmaszál alapján probálta a csoport, vagy egy aktivista megoldani , megtalálni a menekülési utvonalat jogi vagy egyéb csomagolásba tálalva.
Bevallom ! Én is részt vettem jónéhány tüntetésen , sok face oldalon, és mindig gyüjtöttem az információkat, vagy tanultam a pénzügyi, vagy jogi eljárásokat laikusként autodidakta módon. ( 8 ÉVE VAGYOK A BÍRÓSÁGOKON !)
Számtalan tüntetés, tiltakozás petició, és sok ezer peres eljárás kisérte az utat, ami még sehova sem vezetett.
Ma már egyértelmű, hogy a bírósági ( EU bírósági is ) uton való érdekérvényesítés zsákútcának bizonyult. Sok adós, családostól rokkant bele ebbe is !
A pártok , sumákoltak/sumákolnak, s Kormány , a parlament szinte tehetetlennek, vagy inkább bankpártoló taktikusnak bizonyult a kérdés végleges rendezése során. Képtelen az állam az állampolgárai , a fogyasztók érdekeinek a megvédésére.
Ma már mindenki tudja, hogy ezek a bizonyos DEVIZAALAPÚ SZERZŐDÉSEK
HIBÁS TERMÉKEK !
Az autóiparban, ha egy gyártó hibás terméket állít elő, akkor a fogyasztóvédő állami , vagy szakmai felügyeleti szervek intézkedésének megfelelően MINDEN HIBÁS TERMÉKET/AUTÓT VISSZA KELL HOGY HÍVJON, ÉS A SAJÁT KÖLTSÉGÉRE KI KELL AZT JAVITANI, VAGY LECSERÉLNI NEM HIBÁSRA !! SŐT MÉG KÁRTÉRITÉST IS KELL FIZETNIE! ( Lásd Volkswagen ügy, vagy a legújabb a légzsákok problémája )
Összefoglalva:
Egyetlen ma ismert akció, vagy tevékenység, csoport ( Bankcsapda, DAC, Hiteles Mozgalom, Haza Pártja, sárga pólósok, számvitelesek …stb stb ) sem tudja megoldani a devizaadósok problémáját, amellett, hogy az általuk képviselt irányvonalon igazuk van . Ezek mind csak részeredményeket, vagy pillanatnyi hasznot hozhatnak, DE A PROBLÉMÁT NEM OLDJÁK MEG !
A bírósági út zsákútca !
A jelenlegi pártok képtelenek megoldani a kérdést. !
A facebook csoportok harca ( sárgapólósok, végrehaJtást, kilakoltatást megállítók ) Dávid és Góliát harc.
A DEVIZAADÓSOK 90% ÁNAK FOGALMA SINCS, HOGY MIT KELLENE, VAGY MIT LEHETNE CSINÁLNI AZ ÜGYVÉDI IGENCSAK DRÁGA MEGBÍZÁSON KÍVÜL !

BEJELENTÉS !!

EZ UTON BEJELENTEM, HOGY LÉTREHOZTUK AZ „EGYSÉGBEN ÉLŐ MAGYAROK SZÖVETSÉGÉT”, EÉMSZ -t AMELY SZÖVETSÉG EGYIK CÉLTERÜLETE A DEVIZAADÓSOK KÉRDÉSÉNEK A MEGOLDÁSA . EZ A SZÖVETSÉG EGY GYÜJTŐ SZERVEZET, AMELY A MAGYAR LAKOSSÁG SZÉLES RÉTEGEINEK AZ ÖSSZEFOGÁSA ÉRDEKÉBEN ALAKULT, ÉS RÉSZLETES PROGRAMMAL RENDELKEZIK AZ ELKÖVETKEZŐ VÁLASZTÁSOK SORÁN ( ezek ismertetése később )
Egyedül ez a Szövetség képes a deviza adósok problémáját megoldani, MÉGPEDIG UGY, HOGY NEM AZ EDDIG TAPOSOTT UTAT VÁLASZTOTTA,( pl polgári bírósági utat, tüntetések, peticiók , egyebek szervezését ) HANEM OLYAN UTAT, AMELY ÚTON LEHETSÉGES A HIBÁS BANKI TERMÉKEK ( deviza alapú hitelek ) VISSZAHIVÁSÁT ELRENDELNI , ÉS UJ SZERZŐDÉS KÖTÉSÉRE KÖTELEZNI A SZERZŐDŐ FELEKET. !!!
AZ EÉMSZ MÁR LÉPÉSEKET TETT EGY BÁSELI BÍRÓSÁGON , A MEGFELELŐ ELJÁRÁSOK ELINDÍTÁSÁRA.
(megjegyzés : van Bázelben egy ilyen szervezet, hogy BCBS – Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság – Básel Comittee of Banking Supervision )
MEGFELELŐ LÉPÉSEKET TESZÜNK AZ EBA –NÁL IS ( EURÓPAI BANKHATÓSÁG –Európean Banking Autority )
A FENTI SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZÜKSÉGES A DEVIZAADÓSOK TEVŐLEGES, VALÓS TÁMOGATÁSA !!! ( nem lájkolásra vágyunk !! )
Csak azoknak tudunk segíteni, akik hajlandóak az EÉMSZ-be belépni, vagy támogatni . Mi nem a pénzügyi támogatásra gondolunk elsősorban)
Mi tehát a teendője a devizaadósoknak, vagy támogatóknak, aktivistáknak ??
1, Néhány napon belül nyilvánosságra hozott e mail címre juttassa el támogató nyilatkozatát adatai, elérhetőségei feltüntetésével ( a nyilatkozatot is előre nyilvánossá tesszük )
2, A saját környezetében élő devizaadósokról, és még aktív nyugdijasokról készitsen egy olyan listát, amelyen véleménye szerint hajlandóak a közösség érdekében tenni, cselekedni .
3, Egy –két hónapon belül szervezzen a lakóhelye köré, egy fórumot, amelyre az EÉMSZ részéről az előadóról gondoskodunk.
Ez a bejelentés/poszt az EÉMSZ indulásának bejelentését szolgálja, hamarosan nyilik egy facebook/web oldal a további tudnivalókért.
Áldással :
Fiser Tivadar/Teo
EÉMSZ alelnök