Julian Assange, a WikiLeaks alapítója szerint is egyre feltűnőbb, hogy a liberálisok szeretik az állami cenzúrát, az erőszakot és a halált.

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója egy Twitter bejegyzésében azt írta, a liberálisok nem is igazán liberálisok, mert együttműködnek a katonai és gazdasági érdekérvényesítést erőszakos úton folytató állami szervekkel, szeretik a cenzúrát és a halált.

Assange bejegyzésében szó szerint említi a „hard power”-t, ami a politikai érdekérvényesítés erőszakos, gyilkolással és elnyomással (pl. katonai beavatkozás) járó formája – szemben a diplomáciai, kulturális eszközökkel operáló „soft power”-rel (puha erő).

Korábban az amerikai hadsereg által elkövetett gyilkosságok kapcsán is látható volt, hogy a liberális sajtó mennyire látványosan képes örülni más emberek halálának; áprilisban az amerikai hadsereg egy minden eddiginél nagyobb bombát dobott le Afganisztánban, melynek eredményeként sokan meghaltak. A liberálisok részletesen beszámoltak még a bomba technikai paramétereiről is, a meggyilkolt emberekről tudósítást azonban letudták annyival, hogy terroristák voltak az áldozatok, emiatt morálisan elfogadható a meggyilkolásuk.

http://www.hidfo.ru/2017/07/assange-a-liberalisok-szeretik-a-cenzurat-az-eroszakot-es-a-halalt/