A Facebook ismét azzal próbálkozik, hogy ideológiai alapon szűrje a magyar nyelvű politikai tartalmakat. A Zuckerberg-birodalom ezúttal a felhasználók privát üzeneteit cenzúrázza; nem enged olyan üzenetet küldeni, amiben a Kuruc-info egy cikke szerepel.

A nemzeti radikális tábor intézményeinek, zenekarainak Facebook-oldalait szinte mind törölték már Zuckerbergék, kezdve a Kuruc.info 72 ezer követővel rendelkező oldalával sok évvel ezelőtt. Most viszont már maguk az egyszerű felhasználók is a Facebook-cenzúra célkeresztjébe kerültek, korlátozzák még a privát üzenetek tartalmát is.” – áll a Kuruc.info beszámolójában.

A lap egy képet is közölt a Facebook által bevezetett újfajta cenzúráról, amelyen az látható, hogy a közösségi oldal nem enged elküldeni egy privát üzenetet, melyben a felhasználó a Kuruc.info egy cikkének elérhetőségét is továbbította volna.

A Facebook üzemeltetői szerint “ezt nem oszthatod meg”

A megosztások, idézések, említések tiltásával az egyes személyek szólásszabadságának korlátozása van érvényben a legolvasottabb jobboldali hírportál ilyen abszolút tiltása által.” – írták. A lap olvasói segítségét kéri a tiltás megszüntetéséhez. Emellett azt írták, ez egy utolsó próbálkozás a Facebook szolgáltatásainak igénybevételére; a nemzeti radikális szervezetek közt folyamatban van valamiféle egyeztetés annak kapcsán, hogy a továbbiakban a Facebook helyett egy másik közösségi médiát használnának.

„Portálunk egy ideje már fontolgatja, és a nemzeti radikális tábor intézményei közt is elindult egy egyeztetés, hogy a Vkontakte oroszországi közösségi oldalra való átköltözésre buzdítsunk.”

A Facebook korábban számos nemzeti radikális szervezet felhasználóját törölte, vagy tette elérhetetlenné. Az utóbbi hónapok során már kormánypárti sajtóorgánumok letiltásával is próbálkoztak, ám arra mindeddig nem volt példa, hogy liberális, bevándorláspárti weboldalakat tegyenek elérhetetlenné a felhasználók számára – ezáltal egyértelművé téve, hogy ideológiai alapon cenzúrázzák a magyar nyelvű politikai tartalmakat.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-facebook-megint-gyomlalgatni-kezdte-a-magyar-kozeletet/