Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

“Egyszemélyi diktatúra” bevezetéséről dönt Törökország

2017. április 15. - Andre Lowoa

Törökország vasárnap népszavazást tart az alkotmány módosításáról; az államfő a változtatások megszavazására buzdítja követőit, az alkotmánymódosítás ellenzői szerint azonban ez egyszemélyi diktatúra bevezetését jelentené.

Amennyiben elfogadják, a módosítás nagy mértékben megnövelné Erdogan hatalmát. Az alkotmánymódosítással az eddig sok téren szimbolikus szerepet betöltő államfő válna az ország legfőbb döntéshozójává, hivatalából adódóan teljes fennhatóságot szerezne a bíróságok felett, és kiterjedtebb jogkörökkel rendelkezne mint az országgyűlés.

Politikai elemzők szerint az alkotmánymódosítás támogatói és ellenzői is tisztában vannak azzal, hogy ezzel egy személyben Erdogan kezébe adnák az ország irányítását, éppen ezért vált ilyen élessé a referendum előtti kampány. A Sol török lap publicistája, Ahsen Akdal azt írja, Erdogan már a kampány során is kihasználta a rendelkezésére álló kiterjedtebb lehetőségeket; a módosítás ellenzői gyakorlatilag csak elenyésző utcai kampányt tudnak folytatni, ezért okkal tarthatnak attól, hogy az alkotmánymódosítás egyszemélyi diktatúra bevezetését jelentené.

Akdal felhívta a figyelmet arra, hogy a referendumot a rendkívüli állapot kihirdetése mellett tartják, tehát a hatóságok komolyabb indok nélkül 30 napra bárkit letartóztathatnak – ami már most az ellenzékre nehezedő nyomást jelenti, de ez a módosítások megszavazása után csak súlyosbodni fog.

A publicista szerint Erdogan tervei polarizálják a társadalmat; a tavaly nyáron elbukott puccskísérlet óta 130000 tanárt, közszolgát, akadémikusokat, állami tisztviselőket bocsátottak el, és közel 50 ezer embert letartóztattak, ami a hatalom központosítását ellenzőket is a központosítás támogatóit egyaránt megerősítette saját álláspontjukban.

http://www.hidfo.ru/2017/04/egyszemelyi-diktatura-bevezeteserol-dont-torokorszag/

süti beállítások módosítása