A most országszerte zajló kormányellenes tüntetések a demokrácia erejét és érettségét bizonyítják – mondta Alexandar Vucic szerb államfő.

Amióta Vucic április 2-án győztesen került ki az elnökválasztásból, Szerbiában folyamatosan tüntetések zajlanak. A legutóbbi kormányellenes megmozdulást kedden tartották Belgrádban. A tüntetés erőszakos incidensek nélkül lezajlott, Vucic szerint ezek a megmozdulások egyébként is csak azt mutatják, hogy demokrácia van.

Ezek a tüntetések Szerbia demokratikus erejét mutatják, annál fogva, hogy országunkban mindenkinek joga van tüntetni. Nincsenek rendőrök az utcán, a tüntetők azt csinálnak, amit akarnak, és senki nem okoz problémákat.” – mondta Vucic egy a német külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Az államfő hozzátette; szükséges, hogy a kormány megértse a tömeges elégedetlenség okait, és minden fontos ügyben gondoskodjon az emberek szükségleteinek biztosításáról.

A nap folyamán Sigmar Gabriel német külügyminiszter Szerbiába érkezett, ahol az államfővel és Ivica Dacic külügyminiszterrel folytatott megbeszélést. A német miniszter szintén azt nyilatkozta az országban zajló tüntetésekről, hogy ez „normális reakciónak tekinthető Európában”.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-kormanyellenes-tuntetesek-a-demokracia-erettseget-bizonyitjak/