A német Információbiztonsági Hivatal teljes készültségben van, mert a Törökországgal feszültté váló viszony miatt egyre több hackertámadás éri a német kormányhivatalokat. A 2017-es parlamenti választásokba is beavatkoznának a török hackerek.

Arne Schönbohm, a Szövetségi Információbiztonsági Hivatal vezetője a Welt am Sonntagnak nyilatkozva elmondta, hogy a BSI teljes készültségben van és konzultációkat ajánlott a választások megszervezéséért felelős biztosnak. Elmondása szerint a kormányzati hálózatok napi szintű támadásoknak vannak kitéve, de a hackerek a politikai szervezeteket is célba vették.

A hét folyamán magas rangú német és holland vezetők Twitter-fiókjait érte támadás, miután tovább bonyolódott a Németország, Hollandia és Törökország közti diplomáciai botrány. Német kormányhivatalok weboldalai ellen is támadásokat hajtottak végre olyan hackercsoportok, melyek nyíltan támogatják a török kormányt. A támadásokat követően horogkeresztes képeket tettek közzé, emellett „náci Németország” és „náci Hollandia” hashtag-ekkel közöltek le tartalmakat, köztük a török államfő, Recep Tayyip Erdogan beszédeit is.

A német hatóságok ezen felül orosz kibertámadásoktól is tartanak, mert úgy gondolják, Moszkva be akar avatkozni a 2017 szeptember 24-i választások kimenetelébe. Az orosz vezetők tagadtak minden ezzel kapcsolatos vádat, hangsúlyozva, hogy Moszkva nem avatkozik be más országok belügyeibe.

http://www.hidfo.ru/2017/03/torok-hackerek-tamadjak-a-nemet-kormanyhivatalokat/