A metrókon elhelyezett reklámokat koncesszióba adnák, erről még a tavasz folyamán döntés születhet

A 2018-as és 2022-es parlamenti választást is befolyásolhatja, ha a Mahír hirdetőoszlopai és plakátjai eltűnnek a közterekről és a metróalagutakból – írja a Magyar Nemzet.

Elismerte a Magyar Nemzet újságírója, hogy Simicska Lajos reklámcégének plakátjaira azért van szükség, mert egy ellenzéki pártnak fognak megjelenési felületet adni a 2018-as és 2022-es országgyűlési választások előtti kampányidőszakban; a lap publicistája attól tart, hogy a választások kimenetelét befolyásolja, ha a milliárdos vállalkozó hirdetőoszlopai nem tudnak teljes kapacitáson üzemelni.

„Információnk szerint a BKK és a BKV még idén tavasszal dönthet a 2018-as és a 2022-es parlamenti választást is befolyásoló kiszervezésről.”írta.

Az újságíró szerint a BKK és BKV tavaszi döntése befolyásolhatja a parlamenti választás eredményét – ezzel indirekt módon elismerte; Simicska Lajos reklámfelületei olyan tényezőt jelentenek, ami meghatározta volna a 2018-as választások kimenetelét.

A Mahír jogi képviselője „az oszlopháború utóéletéről szólva kérdésünkre kifejtette: miután a kormánypárti többségnek Budapesten nem sikerült bírósági úton ellehetetlenítenie megbízónkat, ugyanezt most jogalkotással akarják végigvinni.” – áll a beszámolóban.

A lapnak nyilatkozva a Mahír jogi képviselője egyértelműen kijelentette; az ügyet március végéig az Európai Bizottság illetékesei elé tárják.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke tegnap a Hír TV „Egyenesen” című műsorában azt mondta, Magyarországon a Jobbik a legkevésbé elutasított párt, a 2018-as választások során esélyesnek tartja pártját a relatív többség megszerzésére.

http://www.hidfo.ru/2017/03/a-valasztasi-eredmenyeket-is-befolyasolhatja-simicska-plakatjainak-eltavolitasa/