Falak helyett hidakat építenének Trump ellenfelei.

Ted Malloch, az új amerikai elnök által választott uniós nagykövet szombaton azzal vádolta az Európai Uniót, hogy az Amerika-ellenességet terjeszti. Emlékeztetett: Az USA évtizedeken át segített Európának kiheverni a második világháború utáni gazdasági károkat.

Az Egyesült Államok közmegítélése bizonyíthatóan romlott az európai országok lakossága körében, miután Donald Trumpot beiktatták az USA új elnökeként. Az amerikai vezető a terrorizmus elleni harc részeként elrendelte a bevándorlás korlátozását bizonyos országokból, ami tömeges tüntetéseket váltott ki számos európai országban. A brit fővárosban több ezren vonultak az amerikai nagykövetség elé, és követelték Donald Trump “rasszista politikájának” leállítását, valamint tiltakoztak az ellen, hogy a brit kormányfő az Egyesült Királyságba hívta Trumpot. A tüntetés mellett több millió ember írt alá egy petíciót, ami követelte, hogy a brit kormány ne engedje be az országba az amerikai elnököt.

Németországban egy friss közvélemény-kutatásból kiderült; ma már csak a lakosság 22%-a gondolja úgy, hogy Washington és Berlin közt felhőtlen marad a kapcsolat. Ez egy jelentős esést jelent, tekintve, hogy tavaly novemberben még a német lakosság 59%-a gondolta így.

Malloch a Russia Today brit csatornájának adott interjú során arra kérte az európaiakat, hogy az anti-amerikanizmus terjesztése helyett inkább legyenek hálásak, elvégre az USA segített Európának kilábalni a második világháború utáni gazdasági válságból.

„Emlékeznünk kell arra, hogy Amerika volt az az ország, ami elősegítette Európa újjászületését a második világháború után. A mi vérünk, a mi verítékünk és a mi pénzünk tette Európát azzá, ami. Ahelyett, amit most kapunk tőlük – anti-amerikanizmus -, inkább hálásnak kellene lenniük.” – mondta.

Malloch a Marshall tervre hivatkozott vissza, amit 1948-ban, Truman elnöksége alatt fogadtak el. A program részeként az európai országok több mint 12 milliárd dollárt kaptak a háború utáni újjáépítésre, az ipari termelés helyreállítására.

http://www.hidfo.ru/2017/02/amerika-ellenesseg-helyett-europa-halas-kellene-legyen/



Látványosan romlott az USA közmegítélése Németországban

Jelentősen romlott az Amerikai Egyesült Államok közmegítélése a német lakosság körében, miután Donald Trump elfoglalta az elnöki széket és elkezdett intézkedéseket hozni a tömeges bevándorlás ellen.

A DPA hírügynökség szerint, miután Donald Trump lett az USA 45. elnöke, a németek egyre kevésbé tartják megbízható partnernek Amerikát. Az Infratest Dimap közvéleménykutató-intézet által végzett felmérés szerint ma már csak a német lakosság 22%-a gondolja úgy, hogy Washington és Berlin közt felhőtlen marad a viszony. Ez jelentős csökkenést jelent, hiszen 2016 novemberében még a megkérdezettek 59%-a gondolta így.

Ezt az eredményt megerősítette egy másik, a YouGov által végzett közvélemény-kutatás is, melyről a Die Welt számolt be: eszerint a német lakosság 71%-a negatívan ítéli meg az USA politikáját. A megkérdezettek 80%-a pedig azt mondta, az Európai Unió tagállamai egymással kellene szorosabb kapcsolatot kiépítsenek ahelyett, hogy baráti kapcsolatot tartanak fenn az Egyesült Államokkal.

Utóbbi felmérés során a megkérdezettek kétharmada azt a választ adta, hogy Trump politikája jelentős károkat okozhat a német-amerikai kapcsolatokban, különösen akkor, ha az új amerikai vezetés kereskedelmi korlátozásokat vezet be. A német lakosságnak csak alig egynegyede támogatja, hogy az USA elnöke falat építtet a mexikói határra, emellett több muszlim ország esetében korlátozta a bevándorlást.

A megkérdezés szerint minden tíz németből nyolc úgy gondolja, hogy Trump elnöksége katasztrófát jelent az Egyesült Államoknak.

http://www.hidfo.ru/2017/02/latvanyosan-romlott-az-usa-kozmegitelese-nemetorszagban/