Dánia Igazságügyi Minisztériuma nyilvánosságra hozott egy a terrorszervezetek terjeszkedésének ellehetetlenítését célzó tervezetet, ami többek közt lehetővé tenné a terrorista propagandaanyagokat tartalmazó weboldalak elérhetetlenné tételét.

Csütörtökön az Igazságügyi Minisztérium javasolt egy intézkedés-sorozatot; ennek részeként lehetővé válna a terrorizmust támogató anyagokat tartalmazó weboldalak betiltása, illetve elérhetetlenné tétele. A Local beszámolója szerint bírósági ítélet alapján, a rendőrség kérésére lenne lehetőség az extrémista tartalmak elérhetetlenné tételére.

Korábban brit titkosszolgálati vezetők arról számoltak be, hogy a terrorszervezetek – mint a Daes – az interneten folytat nyílt toborzótevékenységet, és a népszerű közösségi hálózatok használatával külföldi fiatalokkal tudja feltölteni sorait a Szíriában és más országokban folytatott fegyveres harchoz.

Sajtóinformációk szerint több ezer európai állampolgár harcol az Iszlám Állam oldalán, ami továbbra is korlátozás nélkül terjeszti propagandaanyagait az interneten.

http://www.hidfo.ru/2017/01/dania-fellep-a-terrorista-propaganda-ellen/