A nyugati politikában vannak „jó nácik” és „rossz nácik”. Az orosz parlament felsőházának tagja, Alekszej Puskov arra kéri a német hatóságokat, hogy állásfoglalásukkal szüntessék meg ezt a furcsa kettős mércét.

A nagy politikai pártok egész Európában mindenhol neonácinak nevezik a szélsőjobboldali paramilitáris mozgalmakat, de furcsa módon nem lehetett hallani ezt a megnevezést, amikor ugyanilyen szervezetek nyugati érdeket szolgáltak, és egy másik országban segítettek megdönteni a kormányt, ami nem akarta aláírni a társulási egyezményt az Európai Unióval.

A nyugati politika gond nélkül elnézte a Jobb Szektornak, hogy felgyújtottak néhány zsinagógát – eközben a balliberális sajtó mindössze a “kormányellenes tüntetők” megnevezéssel illette őket. Annak okán, hogy ha belföldön gyújtanának fel zsinagógát, minden bizonnyal nem kormányellenes tüntetőknek neveznék őket, kiderült, hogy a nyugati politikai korrektség számára vannak „jó nácik”, és „rossz nácik”. Ukrajna megindult a nyugati integráció göröngyös útján, így az egyébként szorgalmasan nácizó nyugati kormányok mindvégig nem tiltakoztak a zsinagógagyújtogatások ellen.

Alekszej Puskov, az orosz parlament felsőházának tagja hétfőn felszólította a német hatóságokat; adjanak hivatalos reakciót arra, hogy Sztepan Bandera követői fáklyás felvonulást tartottak Kijevben, egy a nemzetiszocialista párttal együttműködő ukrán vezető emlékére. Vasárnap egy ukrán nacionalista párt, a Szvoboda – és számos más szervezet – tagjai tartottak fáklyás felvonulást a fővárosban Bandera születésnapjának emlékére. A belföldi neonácikat tűzzel-vassal üldözők ingerküszöbét nem haladta meg a dolog, elvégre itt az ő embereik vonultak.

Puskov azonban arra kéri a német hatóságokat, hogy fogalmazzanak meg egyértelmű állásfoglalást ezzel kapcsolatban: elítélik-e, hogy Adolf Hitler egy szövetségesét ünneplik fáklyás felvonulással egy olyan országban, ami az uniós tagság várományosa?

„Várjuk a német hatóságok reakcióját a Bandera tiszteletére rendezett felvonulással kapcsolatban. Tudják-e ott Berlinben, hogy Bandera Adolf Hitler szövetségese volt? A hallgatás beleegyezés.”

– mondta.

A német hatóságok válasza ennek kapcsán különösen fontos. Amennyiben Berlin válasz nélkül hagyja a történteket, az annyit jelent, hogy Európa nem ítéli el a zsinagógák felgyújtását, ha a másik fél cserébe aláír néhány papírt az uniós diplomatáknak.

Az uniós hatóságok hallgatása szintén értelmet nyer: a cirkusz a választóknak szól, de a gyakorlatban nincs különösebb problémájuk se a „szélsőséges eszmékkel”, se „antiszemitizmussal”, se „kisebbségek elleni gyűlöletkeltéssel”, ha valaki az ő érdekeik képviseletében csinálja mindezt egy másik országban. A zsinagógára hajított Molotov-koktél szintén nem fontos nekik, elvégre aláírták a társulási egyezményt. Az „oroszbarát neonáciktól” rettegni kell, de a nyilvánvalóan kriminalizálódott, nyugatbarát neonáci hirtelen jófiú lett az erőszakos kormánydöntés során, amit támogatóik végül a „méltóság forradalmának” neveztek el.

http://www.hidfo.ru/2017/01/hivatalos-valaszt-varnak-berlintol-a-nato-barat-neonacik-kapcsan/