A kémiai kasztrálás bevezetését tartja megfelelő megoldásnak a Jobbik a gyermekek ellen szexuális bűncselekményt elkövetők esetében. A javaslat lehetővé tenné, hogy a pedofilokat a bűnelkövetés vágyától fosszák meg, ezzel semlegesítve a potenciális bűnözőket, megakadályozva az esetleges újabb bűncselekmény elkövetését. A gyermekek ellen elkövetett bűncselekmény soha nem évül el.

A büntetőtörvénykönyv módosítását kezdeményezte a Jobbik, hogy lehetővé váljon a gyermekeket zaklató pedofilok kémiai kasztrálása. A párt frakcióvezető-helyettese, Dúró Dóra szerint megvárnák, hogy a szexuális bűncselekmény elkövetői önként vessék magukat alá kasztrálásnak – de ha ez nem megy, kötelezővé tennék a kémiai kasztrálást azok esetében, akik gyermekek ellen ismétlődő jelleggel lépnek fel ilyen módon.

Dúró Dóra szerint nagyon magas a visszaesők aránya, de a gyermekek különleges védelmet kell kapjanak, emiatt a kasztrálás is inkább kötelező, mint önkéntes jelleggel kell történjen. Az eljárás – humánus módon – megfosztja a szexuális bűnözőket a nemi vágytól, így többé nem éreznek késztetést arra, hogy gyermekeket zaklassanak.

A Magyar Időknek nyilatkozó kormánypolitikusok emlékeztettek, hogy az utóbbi hat év folyamán a kormány többször is módosította a büntetőtörvénykönyvet, és a jogszabályi környezet jelenlegi formájában is alkalmas a pedofilok elleni fellépésre.

A kasztrálás nem játék

Az LMP politikusai szerint a Jobbik a kasztrálásra tett javaslattal csak szavazatokat akar szerezni, és annak jeleit mutatja, hogy visszatérne a korábbi, radikális jobboldali retorikához. Hadházy Ákos azt mondta, a párt ezzel saját támogatóit hecceli, és megpróbálja aktivizálni a kiábrándult Jobbikos szavazókat.

A kémiai kasztrálás egy hormonális kezelés, ami lehetővé teszi, hogy a bűnelkövetőnek csökkenjen a szexuális vágya, és így többé ne érezzen motivációt arra, hogy gyermekeket zaklasson. A módszert Oroszországban sikerrel alkalmazzák, de az Egyesült Államok néhány tagállama is él ezzel a gyakorlattal.

Ugyanakkor, a Jobbik számára a kasztrálás kérdése a jövőben még gondot okozhat. Az utóbbi hét során újból bekerült a nyílt közéleti vitába a párt politikusainak iszlámmal kapcsolatos hozzáállása – az Ásotthalom polgármestere által hozott rendelet a kasztrálás kérdését is érinti, hiszen az Európába tömegesen érkező migránsok főként olyan muszlim országokból jönnek, ahol helyenként teljesen elfogadott a gyermekekkel kötött kényszerházasság, annak minden velejárójával.

Németországban tömeges jelleggel történnek az újonnan érkező menekültek gyermekei ellen szexuális bűncselekmények, és a gyermekkori kényszerházasság miatt már több helyen módosítani kellett a gyermekvédelmi törvényt, ezek jelenlegi formája azonban még mindig nem nyújt megfelelő védelmet. A forrásországok ilyen kulturális háttere miatt elképzelhető, hogy pedofilok esetében a kémiai kasztrálás nagy arányban és kötelező jelleggel lenne alkalmazva azokon a muszlim férfiakon, akik számára a származási országuk szokásai miatt nem elítélendő a gyermekekkel akaratuk ellenére történő közösülés.

http://www.hidfo.ru/2016/12/igy-vedene-a-gyermekeket-a-jobbik/