angela-merkel-hidfo-ru

Angela Merkelt sokan amiatt tisztelték, mert a populista politikusok előretörése ellenére nem volt hajlandó engedni abból, amit ő európai értékeknek gondol. Ma azonban a CDU kiadott egy kiáltványt, ami kijelenti, hogy a Földközi-tengeren át érkező migránsokat azonnal vissza kell szállítani Afrikába.

A Kereszténydemokrata Unió kiadott egy kiáltványt, aminek célja vélhetően az, hogy visszaszorítsa a tömeges bevándorlás elutasítása miatt erősödő ellenzéki pártokat. A CDU bajor testvérpártjának nyomására megjelent dokumentum kimondja, hogy a bevándorlást kemény kézzel kell kezelni; Németország meg kell védje határait, a német határokon tranzitzónákat kell működtetni (ahol a migránsok meg kell várják a kérvényeik elbírálását), a Földközi-tengeren át érkező afrikaiakat pedig hajóval vissza kell küldeni oda, ahonnan jöttek.

Úgy tűnik, Angela Merkel számára végül mégis fontosabbnak bizonyul a hatalom megtartása, mint a humanitárius ideák és az úgynevezett “európai értékek”; a következő választásokon a CDU látványos vereséggel kell számoljon, ha tétlenül nézi, amint egyedül az Alternatíva Németországnak párt ígéri meg az emberek által elvárt intézkedéseket.

Merkel populizmusát azonban nem nézik tétlenül; a Szociáldemokrata Párt korábban már egyértelművé tette, hogy amennyiben a migránsok határ menti tranzitzónákban kell megvárják a menedékkérelmeik elbírálását, az szerintük a koncentrációs táborokhoz hasonlít.

A CDU által kiadott dokumentum azt is említi, hogy a Németországban menedékjogot szerző migránsok kötelező jelleggel részt kell vegyenek “önkéntes” tevékenységekben, például helyi sportközösségekben, vagy kulturális jellegű civil szervezetek segítésében, hogy ezzel “hozzájáruljanak a társadalmi kohézió erősítéséhez.”

A dokumentum lényege, hogy irányelveket ad a CDU politikusainak, akik azáltal, hogy átveszik a migránsellenes jobboldal retorikáját, ki tudják fogni a szelet a gyorsan erősödő AfD vitorlájából. Angela Merkel ezzel próbál időt nyerni, hogy átvészelje a következő választásokat, és a következő ciklusban se legyen bevándorlás-ellenes kormánya Németországnak.


http://www.hidfo.ru/2016/11/meghatralt-a-nemet-kancellar-megis-feladja-elveit/