marion-marechal-le-pen-hidfo-ru

Marion Marechal-Le Pen, a francia Nemzeti Front tagja szerint Oroszország fontos szerepet tölt be Európában, és Franciaországgal együtt közösen kell védelmezze az európai érdeket.

A törvényhozó kifejtette, hogy kifejezetten károsak az Európai Unió Oroszország ellen hozott szankciói, mert a két ország közös civilizációs érdeket védelmez, és a kapcsolatok szándékos lerontása helyett össze kellene fogjon a közös problémák megoldásában.

“Oroszország el kell foglalja méltó helyét Európában, mert civilizációs értelemben szövetségesnek tekinthető, és vannak olyan érdekeink, melyeket közös erővel kell védelmezni. Emiatt nem a francia nép érdeke, hogy rossz kapcsolatot alakítson ki Oroszországgal.” – mondta.

Le Pen (a pártvezető Marine Le Pen unokahúga) szerint Franciaország vezető szerepet kell vállaljon az új Európa létrehozásában, és egy ilyen “új európai projekt” felépítése előtt fel kell számolni minden olyan hátráltató tényezőt, ami megosztottságot szít Oroszország és az Európai Unió közt. A politikus olyan szövetségi rendszerként képzeli el az új Európát, ami a mostani EU-val ellentétben tiszteletben tartja a nemzetállamokat és a nemzeti identitást. Franciaország és Oroszország pedig együttesen rendelkezik kellő erővel ahhoz, hogy egy ilyen új Európát vezető hatalommá tegyen.

Le Pen a francia parlament alsóházában felszólalva azt mondta, “ha Franciaország ma kezdeményezné egy ilyen ‘másik Európa’ létrehozását, kulcsszerepet töltene be abban, és döntő tényezőként jelen lenne Európa sorsának formálásában.” Ugyanakkor kifejtette, hogy pártja nem akarja “megsemmisíteni az európai ideát”, ehelyett egy olyan Európát akarnak felépíteni, ami tiszteletben tartja a nemzetállamok szuverenitását, és ahol mindenki büszke lehet saját nemzeti hagyatékára.


http://www.hidfo.ru/2016/11/le-pen-oroszorszag-el-kell-foglalja-melto-helyet-europaban/