antonio-guterres-hidfo-ru

Bassár el-Aszad, Szíria elnöke azt reméli, hogy az ENSZ új vezetője, Antonio Guterres megválasztása után a Kelet és a Nyugat együttműködik majd a szíriai válság megoldásában.

A szíriai államfő szerint Antonio Guterres képes lehet arra, hogy előmozdítsa a holtpontra jutott együttműködést az ENSZ tagállamai közt, különösen az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország esetében. Guterres beiktatása 2017 január 1-jén várható.

Aszad a portugál RTP hírszolgáltatónak adott interjú során azt mondta, az új ENSZ-vezető beiktatása után

azon kell munkálkodjon, hogy a szíriai válság kapcsán kialakult amerikai és orosz álláspontot közelítse egymáshoz, így végül elérje, hogy mindkét nagyhatalom érdekeltté váljon az ország stabilizálásában.

Szíriában több mint öt éve zajlik polgárháború, melynek során az Amerikai Egyesült Államok kiképzett, anyagi támogatásban részesített és felfegyverzett az államhatalom ellen harcoló, az USA által “mérsékelt ellenzéknek” nevezett csoportokat.

A szíriai háború mintapéldája volt annak a hibrid háborús stratégiának, amit az USA és nyugati szövetségesei világszerte számos alkalommal használtak az amerikai törekvésekkel nem együttműködő kormányok megdöntésére.


http://www.hidfo.ru/2016/11/sziria-a-valsag-rendezeset-varja-az-uj-ensz-vezetotol/