jean-claude-juncker-hidfo-ru

Úgy nem lehet kormányozni, hogy az emberek mindenféle szavazásokat akarnak tartani az őket érintő ügyekben – mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Szerinte a kvótareferendum már a vég kezdete, a britekkel együtt megástuk az EU sírját.

Juncker egy párizsi konferencián felszólalva kijelentette, hogy Magyarország a migránsellenes politikával elutasítja az európai értékeket. Emellett azt mondta, ha Magyarország mellett más tagállamok is elutasítják a kötelező elosztási kvótát, az a “vég kezdetét” jelenti az Európai Unió számára. Ugyanis ők, a brüsszeli eurokraták nem tudnak úgy kormányozni, ha az emberek mindenféle népszavazásokkal zavarják őket.

“Ha minden alkalommal, valahányszor egy tagállam nem ért egyet egy döntéssel, népszavazást szervez, nem leszünk képesek kormányozni az Európai Uniót.”

Juncker azt követőn nyilatkozta ezt, hogy Orbán Viktor bejelentette; kezdeményezni fogja az alaptörvény módosítását, és az alkotmányban rögzítve lesz, hogy nem Brüsszel, hanem kizárólag Magyarország dönthet a migránsok csoportos letelepítése ügyében.

Jean-Claude Juncker láthatóan abban a súlyos tévedésben van, hogy az Európai Bizottságot valamiféle kormánynak gondolja, ami döntéseket hozhat a tagállamok feje felett. Csakhogy, még nem jött létre az Európai Egyesült Államok, mivel a tagállamok nem támogatják a létrehozását. Emiatt az Európai Bizottság nem több, mint senki által meg nem választott politikusok sokasága, akik saját elképzelésüket akarják ráerőltetni más országokra. Őket senki nem szavazta meg, a migránskvóták ellen viszont 3,3 millió magyar állampolgár adta le szavazatát.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy Juncker szerint a magyar nép véleménynyilvánítása nagyobb katasztrófa az Európai Unió számára, mint az, hogy az EU történtében először egy tagállam ki akar lépni az unióból. A sikeres brit kilépési referendumot követően ugyanis a bizottság elnöke azt mondta, hogy “ez még nem a vég kezdete“. A magyar referendumról pedig már egyértelműen kijelentette; ez a vég kezdete az Európai Unió számára.


http://www.hidfo.ru/2016/10/a-veg-kezdete-ha-nepszavazas-van/