Németországnak több humánerőforrásra van szüksége a belbiztonsági erőkben, hogy megvédjék az országot a fokozódó terrorveszély közepette – ezt Angela Merkel mondta, miután ellenőrzés nélkül beengedett több millió ismeretlen személyt Németországba.

A kancellár csütörtökön egy mecklenburgi kampányrendezvényen már nem toleranciáról és befogadásról beszélt, hanem arról, hogy több rendőrre, és több titkosügynökre van szüksége Németországnak. Szerinte több ügynökre van szükség az Alkotmányvédelmi Hivatalban, és a Szövetségi Rendőrhivatalban, mert ez szükséges ahhoz, hogy a hatóságok kezelni tudják a fokozódó terrorfenyegetést.

Napokkal ezelőtt a belügyminisztérium egy sor új biztonsági intézkedést javasolt, hogy elejét vegyék a Bajorországban történt terrortámadások megismétlődésének. Többek között megkönnyítenék azoknak a migránsoknak kiutasítását, akik veszélyt jelentenek a közbiztonságra – valamint megfosztanának a német állampolgárságtól olyan kettős állampolgárokat, akik külföldön terrorszervezetben harcoltak. Emellett betiltanák a burka viselését, és lazítanának az orvosi titoktartási kötelezettségen.

Merkel szerint nincs összefüggés az iszlám extrémizmus és a terrorizmus, valamint a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkező migránstömegek közt.

A tavaly év végén Kölnben történt tömeges szexuális zaklatások és nemi erőszak eltussolása után számos olyan értesülés jutott nyilvánosságra, miszerint a bűnelkövetések színhelyén erős volt a rendőri jelenlét, de a helyszínen tartózkodó rendőrök nem avatkoztak be, csak ha arra telefonos bejelentést követően utasítást kaptak.

Később névtelenül nyilatkozó rendőrök a Bild német lapnak nyilatkozva elmondták, hogy a rendőrök keze kötve van; ha intézkedni akarnak egy bűnelkövetővel szemben, és ez a bűnelkövető történetesen egy bevándorló, az esetben nem tehetnek semmit, mert automatikusan rájuk sütik a rasszizmus vádját, ami állásuk elveszítésével, akár több évi börtönbüntetéssel járhat. Ezek alapján akármennyi rendőr is lehet Németországban, a létszámnövelés nem fog javítani a közállapotokon, hiszen a rendőröknek nincsenek megfelelő jogosultságaik arra, hogy fenntartsák a közrendet.


http://www.hidfo.ru/2016/08/merkel-tobb-rendor-es-ugynok-kell-a-terrorveszely-miatt/