Dr. Alexander Neu Die Linke hidfo.ru

Alexander Neu, a német parlament védelmi bizottságának tagja kijelentette; július 7-én fognak szavazást tartani egy dokumentumról, ami előirányozza, hogy a NATO helyett egy olyan katonai szövetséget kell létrehozni, amelyben Oroszország és az Európai Unió együtt garantálja a térség biztonságát – az USA kizárásával.

A Die Linke párt képviselője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a Bundestag számos baloldali tagja Varsóba fog utazni a NATO csúcstalálkozójára, ahol tiltakozni fognak a NATO továbbműködtetése ellen. Alexander Neu kijelentette, hogy a hidegháborús katonai szövetség helyett egy olyan védelmi együttműködést kell létrehozni, ami nem a múlt ellenségképeinek mesterséges továbbéltetésén, hanem a mai geopolitikai realitásokon alapul. A politikus július 7-én fog a Bundestag elé terjeszteni egy ezzel kapcsolatos dokumentumot, amiről a német parlament így még a NATO-csúcstalálkozó előtt szavazást tart.

“A határozatterv lényege, hogy ma már nincs szükségünk a NATO-ra: a NATO helyett egy Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő biztonsági együttműködésre van szükségünk. Ennek megvitatására a Bundestagban július 7-én kerül sor, közvetlen a NATO csúcstalálkozóját megelőzően. A vitát szavazás követi majd.”

A határozattervezet előirányozza, hogy Németország olyan irányba határozza meg külpolitikáját, ami a NATO feloszlatását célozza, helyette pedig egy olyan közös európai védelmi szövetség létrehozására törekszik, amely az Oroszországi Föderációt is magába foglalja.

A dokumentum emellett kijelenti, hogy az intervencionista politikát be kell szüntetni, és Németország fel kell hagyjon azzal a gyakorlattal, hogy Oroszországgal szemben katonai és politikai fenyegetéseket fogalmaz meg. A határozatterv előírja; Németország arra kell törekedjen, hogy más NATO-tagállamokat is meggyőzzön az Európába épített amerikai rakétarendszer felszámolásának szükségességéről, emellett arról, hogy a NATO minden további bővítését állítsák le, így Ukrajna, Moldova, Grúzia és Montenegró már ne csatlakozhasson a múlt századból visszamaradt katonai szövetségéhez.

A dokumentum felszólítja Németországot, hogy abban az időszakban, ameddig sor kerül a NATO feloszlatására és az új biztonsági együttműködés kereteinek megteremtésére, minden lehetséges fórumon foglaljon állást az amerikai fegyveres erők Európában állomásozása ellen, és követelje az amerikai fegyveres erő kivonását Európából, mert kelet-európai jelenlétük a NATO-Oroszország Alapokmány sértését jelenti.

A Die Linke párt emellett követeli az amerikai atomfegyverek azonnali kivonását Németországból, és hangsúlyozza, hogy a kontinens nagyhatalmai egy olyan biztonsági együttműködést kell létrehozzanak, aminek a tengerentúli ország már nem lesz tagja.



http://www.hidfo.ru/2016/06/a-nato-feloszlatasat-koveteli-a-nemet-baloldal/