Alexander Zaharcsenko hidfo.ru

Az Ukrajnától függetlenedett Donyecki Népi Köztársaság nemzetbiztonsági minisztere csütörtökön bejelentette, hogy megakadályoztak egy az ország vezetője, Alexander Zaharcsenko elleni gyilkossági kísérletet.

A közlemény szerint valamennyi terroristát elfogták, mielőtt akcióba lendültek volna. “Április 28.-án ukrán állampolgárok egy csoportja érkezett a kijevi fegyveres erők által irányított területről, akik robbanószerkezetet hoztak magukkal. A terroristák tervei szerint a robbanás az Artemida lőtéren történt volna, Alexander Zaharcsenko látogatása idején.”

A történtekről részleteket nem közöltek a hatóságok, azok várhatóan egy a mai nap folyamán tartott sajtótájékoztató során jutnak majd nyilvánosságra. A hivatali közlemény szerint azonban a bűncselekmény előkészítését folytató csoport hosszú ideje megfigyelte Zaharcsenko lakhelyét és az általa gyakran látogatott helyek környékét.

Április 19.-én Vaszilij Gricak, az ukrán nemzetbiztonsági hivatal vezetője azt mondta a donyecki és luganszki köztársaságok vezetőinek címezve, hogy “nézzenek szembe a tényekkel: a közeljövőben vagy lemondanak, vagy vérontás lesz”.

http://www.hidfo.ru/2016/04/gyilkossagi-kiserlet-a-donyecki-vezeto-ellen/