A Jobbik szerint a fideszes képviselők nem merik aláírni azt a dokumentumot, amelyben arról nyilatkoznának, hogy van-e offshore-cégük.
Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: hiába ígérte meg Orbán Viktor 2010-ben, hogy lejárt Magyarországon az offshore-lovagok kora, azóta sem változott semmi, a Fidesz-frakció hiteltelen ebben a kérdésben. Az ellenzéki politikus idézte a nyilatkozattal kapcsolatos jobbikos felszólításra adott Fidesz-választ. E szerint “a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszerben minden gazdasági érdekeltségről be kell számolni, akár külföldön, akár itthon van bejegyezve, a vagyonnyilatkozat hitelességéért felelősséget kell vállalnia a parlamenti képviselőnek. A vagyonnyilatkozati kötelezettségének minden fideszes képviselő eleget tett”.

Szilágyi György azt mondta, ezzel a Fidesz szerint le van zárva a kérdés, holott “ez annyit ér, mint amennyit Horváth Zsolt nyilatkozata jelentett”. Hozzátette: a volt politikus tizenhat éven keresztül volt a Fidesz országgyűlési képviselője, mégsem tüntette fel offshore cégét a vagyonnyilatkozataiban. A politikus szerint azzal, hogy a fideszes képviselők nem akarják aláírni a dokumentumot, amelyben arról nyilatkoznának, van-e offshore cégük, azt veti fel, hogy “van még takargatnivalójuk”. Ha a Fidesz valóban ki akarja űzni az offshore-lovagokat, akkor a Jobbik segítségképp felhívják a figyelmet néhány vizsgálandó személyre, illetve cégre – mondta.

offshore-51

Az egyik ilyen Andy Vajna, akinek luxemburgi kötődésű cégét, a Las Vegas Casino Kft.-t nevezte vizsgálandónak, hogy kiderüljön, kihez vándorolt a hárommilliárd forintos nyeresége. Ugyancsak vizsgálandónak mondta a letelepedési államkötvényt árusító, az elmúlt években mintegy százmilliárd forint hasznot zsebre tevő offshore cégeket, továbbá azokat az “átláthatatlan tulajdonosi hátterű” cégeket, amelyek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől fél év alatt harmincmilliárd forintnyi európai uniós pályázati pénzeket kaptak a Jobbik szerint törvénytelenül.
(profitline)

Bal-Rad komm: “…a vagyonnyilatkozat hitelességéért felelősséget kell vállalnia a parlamenti képviselőnek. A vagyonnyilatkozati kötelezettségének minden fideszes képviselő eleget tett…”

-Szilágyi úr hahó! A döbrögista Kinyilatkozásban CSAK A GÉPVISELŐK ÉS QRMÁNYTAGOK vannak megemlítve! A Nemzet Parókása CSAK MEGBÍZOTT, meg vállalkozó! De nem gépviselő, és nem qrmánytag!
Vagyonnyilatkozatáért pedig minden gépviselő és egyéb állatfaj hitelességet és felelősséget vállal. Hiszen kitölti sk. és aláírja. De hát van ennek relevanciája?
NINCS!