Kisvasút, stadion, halastó, sportcsarnok – aki szerint a disneylandezés eddig csak a ballib újságírók hangulatkeltése volt, megnyugodhat: tényleg van már kalandparkja is Mészáros Lőrinc Váli-völgyének.
Az Alcsútdobozi Kalandpark tegnap nyílt meg az Alcsúti Arborétum közvetlen szomszédságában, a természetvédelmi területnek és madárvédelmi rezervátumnak számító Csaplári-erdőben, a Váli-medence legnagyobb erdejében, ahol Magyarország legidősebb, 180 éves libanoni cédrusa is található.

kp

A fák között kialakított ügyességi pályát Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos cége, a Mészáros és Mészáros Kft. tervezte és üzemelteti. Az Alcsútdobozi Hírek tavaly decemberben azt írta: a “magánvállalkozói beruházásban” épülő kalandpark nyárra fog elkészülni, ehhez képest már a húsvéti hosszú hétvégén a fákon csünghetnek a helyiek. A park máskor szombaton, vasárnap és ünnepnapokon látogatható, egy felnőtt jegy ára 3000 forint.
A felcsúti polgármester egyébként otthonosan mozog az állami tulajdonú, műemléki és természetvédelmi védettséget élvező Alcsúti Arborétum környékén: cégei révén gyakran nyer akár százmilliós közbeszerzéseket is a park munkálataira, de itt található a Puskás Sport Hotel is, amelynek tulajdonosa az – Orbán Viktor által alapított és Mészáros által elnökölt – Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány.
(propeller)
Bal-Rad komm: “…Az Alcsútdobozi Kalandpark tegnap nyílt meg az Alcsúti Arborétum közvetlen szomszédságában, a természetvédelmi területnek és madárvédelmi rezervátumnak számító Csaplári-erdőben, a Váli-medence legnagyobb erdejében, ahol Magyarország legidősebb, 180 éves libanoni cédrusa is található….”
-Talán még ezt az alcsútobozi “kalandozást” rá lehetne hagyni!
Többről van itt szó! Egész Magyarország egy Döbrögi Kalandparkká “nemesült”! Amiben csak úgy szédeleg a bohócok által gardírozott sok magyar.