A német igazságügyi miniszter szerint egy demokratikus társadalomban nincs abszolút garancia arra, hogy biztonságban élhetünk.

Szombaton a német igazságügyi miniszter, Heiko Maas által adott interjú jelent meg a Saarbrücker Zeitung német napilapban, ahol a miniszter azt mondta, Németország régóta a terrortámadások potenciális célpontja, és soha nem zárható ki az újabb merényletek lehetősége. Az interjú legfigyelemreméltóbb vonatkozása azonban, hogy az igazságügyi miniszter szerint ezért a demokrácia (is) okolható. Maas úgy fogalmazott:

“Németország régóta a támadások lehetséges célpontja. Nem várhatjuk, hogy a nemzetközi terrorizmus elkerülje Németországot. Egy demokráciában senki nem tudja garantálni az abszolút biztonságot.”

A miniszter hozzátette, hogy természetesen az ország titkosszolgálatai mindent megtesznek a terrortámadások elhárítása érdekében.

Maas azt követően tette a nyilatkozatot, hogy Brüsszelben két bomba robbant a Zaventem repülőtéren és egy másik bomba robbant egy metróállomáson; a két támadás eredményeként 31 ember veszítette életét, és több mint 300-an sérültek meg. A terrortámadásért a Daesh (a nyugati sajtóban Iszlám Állam) vállalta a felelősséget.

Tavaly novemberben, a Párizsban történt tragédiát követően Thomas de Maiziere német belügyminiszter bejelentette; a hatóságok többé nem tudják garantálni, hogy nem történik Németországban is egy számos civil áldozattal járó terrortámadás. Hans Georg Maassen, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője szerint a terrorsejtek felszámolását az egyéni jogok előtérbe helyezését hirdető (liberális) politikai pártok és jogvédő mozgalmak tevékenysége is hátráltatja.

http://www.hidfo.ru/2016/03/igazsagugyi-miniszter-a-demokracia-nem-garantalja-a-biztonsagot/