Tisztes távolból, tanktüzérséggel bombázza a Donyeck-Gorlovka útvonal szinte teljes hosszát a kijevi junta banditasereglete. Maradék-Ukrajnában szinte senki sem tud a Jaszinovatajánál történtekről.

A kijevi udvari hírharangok mélyen hallgatnak a rettenetes kudarcról. A Donyeck-Gorlovka autópálya Jaszinovataja-elágazása ellen indított “amatőr szervezésű, kétbalkezes irányítású ukrán támadása során a kijevi erők 39 katonája halt meg, több mint hetven súlyosan megsebesült”-jelentette ma Donyeckben Eduard Baszurin DNR katonai szóvivő.

avg

Az attakpróbálkozásba bekudarcolt 13. 15. 16. és 58. számú kijevi egységek katonáinak hozzátartozóit MA ELKEZDTE ÉRTESÍTENI A DNR szakszolgálata. (Ezek szerint pontos adataik vannak Kijev katonáiról. B-R)
Ma délelőtt a szívroham jöhetett rá Avgyejevka martalócaira, amikor megláttak egy DNR-zászlót az általuk uralt város egyik épületének ablakában.
Dejan Berici szerb önkéntes egy rohamcsapattal belopakodott az Avgyejevkába, és a frászt ráhozták a latrokra. Majd visszatértek a bázisukra-tekintettel arra, hogy Minszk 2.0 Avgyejevkát a kijevieknek ítélte.
Donyeck északi városrészei, valamint a repülőtér és a közeli környékbeli települések folyamatos latortüzérségi bombázás alatt állnak.
Éjfél után néhány perccel kezdett rá Nyalókakirály bűnbandája a már eddig is mérhetetlen szenvedéseken átesett Zajcevo aknavetőzésére. Ma délelőtt tíz órára a huszadik lakóház is romhalmazzá vált éjfél óta.
Az LNR területétől 10 kilométer távolságra Viszkriva falu Popasznaja-járás) határában ma délelőtt négy darab kijevi “Uragan” rakétavető ma délelőtt tüzelőállásba vonult.
A “Szeverszkij Donyec” Sztanyicja Luganszkával ellentétes partján a hídvető alkalmatosságok mögött harci technikát gyülekeztet reggel óta a valcmani ordashad.
“Amúgy” Donbasszban (még) béke van.

http://www.balrad.com/2016/03/11/donbassz-132/