Szíriában “félő”, hogy mire a jövő hónapra kiírt választásokra sor kerül, alig marad banditahorda talpon. Tekintettel arra, hogy az ENSZ BT által is terroristáknak nyilvánított bűnbandák elleni irtóhadjárat fölöttébb eredményes, és a lendületes féregirtás folytatásának semmi objektív akadálya nincs.

fire
Damaszkusz környékén Al-Guta, Shabiya, és Zibdin települések térségeiben tegnap este hirtelen arra döbbent rá a “Dzshebhat en-Nusra” latorbanda, hogy mindhárom helyen katlanba kerültek. Se előre se hátra, se jobbra se balra kiút nincs számukra. Minden felől a kormánycsapatok harci csörtetése. Legalább 6-8 ezer pribék került halálos csapdába.

Aleppo tartományban a szétszórtan bujdokló apróbb martalócbandák levadászása zajlik. De azért időnként és helyenként “nagyvadak” is terítékre kerülnek. Mint például az Al-Bab fennsíkon lévő Mist falu mellett. Tegnap délután Omar al-Absi, ismertebb nevén Abu al-Athir dzsihadista “előkelőség” és egyik alvezére-a dallamos nevű-Abu Mu’awiya al-Halabi szitává lyuggatott tetemeire bukkantak a kurd milicisták.
aleppo
Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy előtte azért a területet megdolgozta a szír légierő.  Omar al-Absi amúgy az ISIS kinevezett “kormányzója”, amolyan helyi kalifája volt Aleppo tartományban.
Deir ez-Zor déli peremén a légibázis ellen indított rohamot az ISIS-horda tegnap délelőtt. Kilenc órányi erőlködés, és legalább kétszáz martalóc pusztulása után feladták az akciót.

Várható, hogy ma újfent nekiveselkednek, mert a kormánycsapatok jelenléte a légibázison komoly tüske a körmük alatt.

dez

A Homsz tartománybéli Bayyarat település dzsihadistáit totál váratlanul érte, hogy egy hónapnyi “kegyelmi időszak” után, tegnap ismét rájuk csapott a szír légierő. Nem voltak fölkészülve rá. A helyiek most ott állnak “gazda” nélkül. A martalócok kipusztítva, a kormányhadsereg meg még sehol. De lefoglalják magukat. A bombatölcsérekbe hordják a latorhullákat, és elföldelik őket. Mire a szomszédos Davvah faluból a kormánycsapatok megérkeznek-bár még lesz ott egy kis tennivalójuk ma reggel-tiszta lesz Bayyarat.

Szergej Kuralenko altábornagy Moszkvában tegnap arról számolt be, hogy az orosz Védelmi Minisztérium kétségbevonhatatlan bizonyítékokkal tudja alátámasztani: az ankarai maffia ontja kitartottjainak a hadianyagot Szíriába.

A “Dzshebhat en-Nusra “és az “Ahrar al-Sham” féreghordák minden éjjel kapják Törökország irányából az utánpótlást. De már ezzel is kevesebb a gond, mert már alig-alig akad működtető latorszemélyzet.

http://www.balrad.com/2016/03/05/sziria-ha-ez-igy-halad-tovabb/