gyal
Bassár el-Aszad szíriai elnök tegnap interjút adott az AFP francia hírügynökségnek, amelyben leszögezte: Európának olyan feltételeket kell teremtenie, amelyek lehetővé teszik a szíriai menekültek hazatérését.
„Felszólítom az európai kormányokat, amelyek közvetlenül hozzájárultak a kivándorláshoz azzal, hogy támogatják a terroristákat, és embargót vezettek be Szíria ellen, hogy segítsék a szíriaiak hazatérését” – mondta. Aszad az egész ország visszafoglalása mellett kötelezte el magát, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy az ellenzéki fegyveresek elleni harcok sokáig húzódhatnak. „Az a cél, hogy visszafoglaljuk az összes szíriai területet, amely jelenleg a kormány, a lázadók és a dzsihadisták által ellenőrzött részekre osztható. Ennek elérésére törekszünk mindenféle habozás nélkül.”
Szaud-Arábia harcoló szárazföldi alakulatokat küld Szíriába. Ahmed al-Asszíri dandártábornok azt egyelőre nem közölte, mikor érkeznek a szaúdi katonák a polgárháborús térségbe.
Ahol már várják őket a “Kata’ib Hezbollah” milicistái. “Végtelen szeretettel”!
Tegnap török ​​tüzérség bombázta a dzsihadista férgektől kipucolt szíriai Kesabot. Éppen akkor, amikor a kormány katonái megérkeztek a humanitárius szállítmánnyal. Aztán nem sokkal később Mevlüt Davuşoğlu-az ankarai maffia külügyére-ismét azt rikácsolta, hogy “a zoroszok irtják a szír civileket” és hogy jajj!-valamit tenni kéne ez ellen!
Tegnap az orosz légierő két IL-76-os gépe ötven tonna élelmiszert és gyógyszert szállított Deir ez-Zoor civiljeinek.
De a latorirtás is zajlik Szíriában.
Latakia tartományban a török határ mentén a “Jabal al-Rus” (“Orosz hegyek) nevű térségben Kinsibba bevételéért indította meg az offenzíváját a szír kormányhadsereg. Töméntelen számú “Jaish al-Fatah” pribéket Allah-rendelésére utalva.
Aleppo környékén tegnap a “Tannura” bányatelep martalócai lettek kipusztítva, és a várostól északnyugati irányban a város és a török határ közötti “Simeon-hegyre” fölvonult a szír kormányhadsereg tüzérsége is.
Az USA-ban nagy népszerűségnek örvend a “Szabad Szíriai Hadsereg” reklámvideoja. Az USA-tól kapott méregdrága (45 ezer dolláros) tankelhárító rakétával kilőnek egy 70 dolláros sátrat.

http://www.balrad.com/2016/02/13/sziria-59/