A kijevi junta támadásai a DNR területe ellen az utóbbi napokban megtízszereződtek. Folyamatosan támadják Gorlovka és a Peszki környéki népköztársasági erőket. Újfent támadást indítottak a donyecki repülőtér ellen. Csak ezen a héten a DNR három milicistája esett el, és meghalt két civil. Öt civilt súlyos sebesülésekkel szállítottak kórházba.
A provokációs szándék egyértelmű. Ki akarják kényszeríteni, hogy a Népköztársaság erői megtorló akciót indítsanak, és ezt felhasználva a DNR-t vádolhassák a minszki egyezmény megsértésével.
Felhívtuk az EBESZ megfigyelő missziójának a figyelmét ezekre a körülményekre, ám ögyet sem vetnek a jelzéseinkre-nyilatkozta Alekszandr Zaharcsenko.
Ma délelőtt Belorusszia nagyszabású tüzérségi éleslövészettel egybekötött hadgyakorlatot kezdett a déli szomszéddal közös határvidék belorussziai területén.
A fehérorosz Védelmi Minisztérium tájékoztatója szerint a hadgyakorlaton “Tornádó” és “Uragan” tüzérségi rendszerek is részt vesznek.
Egy kis érdekesség a tegnapelőtti odesszai haditengerészeti bázison történt incidensről. Egy hadviselő ország bázisán történnek a dolgok! (Részeg, nem szolgálatos alakok erőszakolják be magukat a bázisra!)
Az események 8:35-nél fordulnak komolyabbra. Akkor már összeszaladt a jónép!

http://www.balrad.com/2016/02/05/donbassz-es/




A 2016 január 14-én 00:00 órától érvényben lévő donbasszi “tűzszünet” legfrisebb eseményei.

A Donyecktől délre lévő novoazovszki járásban fekvő Talakovka tegnap reggel óta FOLYAMATOS LETORTÜZÉRSÉGI ostrom alatt áll. Erről az EBESZ-igazolást adott ki. Amitől a valcmanisták nemigazán hatódtak meg. Tovább ágyúzzák Talakovkát. A dologra már Kijev is kénytelen volt reagálni. A Mariupolban tanyázó SZBU egységek-állítólag-parancsot kaptak a Talakovkát ágyúzó jobbszektoros rémbanda megfékezésére.
Donyeck “Petrovszkij” kerületét éppen az akkor ott tartózkodó EBESZ-különítmény szeme láttára kezdték aknavetőzni a valcmanisták. Az eset kora este kezdődött, és majdnem éjfélig tartott. A történtekrők Kijev is kapott írást az EBESZ-től.
A donyecki repülőtér és a körülötte lévő települések tegnap este óta kisebb megszakításokkal állandó tüzérségi támadás alatt állnak. Legfőképpen Opitnoje valcmanistái aktívak. A mára virradóan 72 alkalommal provokáló kijevi bűntettekre 17 alkalommal válaszoltak a DNR önvédelmi erői.
A Donyecki Népköztársaság fegyveres erői tegnap gépesített lövészalakulatok, harckocsizóegységek, és tüzérségi csapatok bevonásával taktikai hadgyakorlatba kezdtek Donyecktől délkeletre.
A Bal-Rad értesülései szerint a műsorban magyar vendégelőadók is fellépnek.

http://www.balrad.com/2016/02/06/donbassz-121/