qiGplvUeFDZdIKw31CkEVEMvyqjn2N71

Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció Elnöke kifejezte mély részvétét Francois Hollande francia elnöknek és a francia népnek, – a péntek este Párizsban elkövetett szörnyű terrorista merényletek miatt.

Hangsúlyozta; Oroszország határozottan elítéli ezeket az embertelen gyilkosságokat és készen áll arra, hogy segítséget nyújtson Franciaországnak, a terrorista bűncselekmények felderítésében.

Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke, részvéttáviratot küldött szombat délelőtt Francois Hollande francia elnöknek, melyben többek közt a következőket írta;

“Szeretném kifejezni legmélyebb részvétünket személyesen Önnek és az egész francia népnek, a tegnap este Párizsban történt példátlan terrortámadás sorozat miatt, melyekben nagyszámú ártatlan civil veszítette életét.

Ez a tragédia tanúskodik a barbár terrorizmus igazi természetéről, mely ellenmond az emberi civilizációnak, s az egyetemes emberi értékeknek. Most már teljes mértékben nyilvánvalóvá vált, hogy a terrorizmus hatékony leküzdéshez össze kell fognunk, mind nekünk és az egész nemzetközi közösségnek.

Szeretném megerősíteni, hogy Oroszország kész a szoros együttműködésre a francia partnerekkel abban, hogy teljes körűen felderíthessük az elkövető terroristák személyét és segítőit, háttereit, – s erősen remélem, hogy mindegyikük elnyeri méltó büntetését.

Ezekben a nehéz órákban kérem közvetítse őszinte együttérzésünket és támogatásunkat Franciaország népének, s az áldozatok családjainak és barátainak. Mindemellett a sebesülteknek is eredményes gyógyulást kívánunk.”

Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció Elnöke

Kremlin.ru

SzRTI