Ima Párizsért – Magyarországon (képriport) – Pray for Paris in Hungary

Debrecen, 2015. november 14. Francia nemzeti színekkel világítják ki a debreceni Nagyerdei Víztornyot a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2015. november 14.
Francia nemzeti színekkel világítják ki a debreceni Nagyerdei Víztornyot a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2015. november 14. Francia nemzeti színekkel világítják ki a debreceni Nagyerdei Stadiont a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2015. november 14.
Francia nemzeti színekkel világítják ki a debreceni Nagyerdei Stadiont a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Budapest, 2015. november 14. Résztvevõk a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon tartott megemlékezésen és gyertyagyújtáson a fõvárosi Francia Intézetnél 2015. november 14-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Budapest, 2015. november 14.
Résztvevõk a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon tartott megemlékezésen és gyertyagyújtáson a fõvárosi Francia Intézetnél 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szeged, 2015. november 14. Résztvevõk a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon tartott megemlékezésen és gyertyagyújtáson a francia konzulátus épülete elõtt Szegeden 2015. november 14-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Szeged, 2015. november 14.
Résztvevõk a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon tartott megemlékezésen és gyertyagyújtáson a francia konzulátus épülete elõtt Szegeden 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Budapest, 2015. november 14. Résztvevõk a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon tartott megemlékezésen és gyertyagyújtáson a fõvárosi Francia Intézetnél 2015. november 14-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Budapest, 2015. november 14.
Résztvevõk a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon tartott megemlékezésen és gyertyagyújtáson a fõvárosi Francia Intézetnél 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Budapest, 2015. november 14. Trócsányi László igazságügyi miniszter (középen) a Tranzit közösség gyertyagyújtásán a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon a Szent István-bazilikánál 2015. november 14-én. Jobbról Martonyi János volt külügyminiszter. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2015. november 14.
Trócsányi László igazságügyi miniszter (középen) a Tranzit közösség gyertyagyújtásán a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon a Szent István-bazilikánál 2015. november 14-én. Jobbról Martonyi János volt külügyminiszter.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2015. november 14. A Tranzit közösség gyertyagyújtása a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon a Szent István-bazilikánál 2015. november 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2015. november 14.
A Tranzit közösség gyertyagyújtása a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon a Szent István-bazilikánál 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Gyõr, 2015. november 14. Megemlékezõk mécseseket gyújtanak a gyõri városháza elõtt a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Gyõr, 2015. november 14.
Megemlékezõk mécseseket gyújtanak a gyõri városháza elõtt a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Budapest, 2015. november 14. Kunhalmi Ágnes országgyûlési képviselõ, Botka László választmányi elnök, Tóbiás József elnök-frakcióvezetõ és Hiller István országgyûlési képviselõ, a Magyar Szocialista Párt politikusai (b-j) fejet hajtanak a budapesti francia nagykövetség épülete elõtt a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Budapest, 2015. november 14.
Kunhalmi Ágnes országgyûlési képviselõ, Botka László választmányi elnök, Tóbiás József elnök-frakcióvezetõ és Hiller István országgyûlési képviselõ, a Magyar Szocialista Párt politikusai (b-j) fejet hajtanak a budapesti francia nagykövetség épülete elõtt a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Budapest, 2015. november 14. Megemlékezõk a budapesti francia nagykövetség épülete elõtt a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Budapest, 2015. november 14.
Megemlékezõk a budapesti francia nagykövetség épülete elõtt a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Budapest, 2015. november 14. Kovács Zoltán kormányszóvivõ (b) és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatón számol be a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportjának a párizsi terrortámadás miatt összehívott reggeli ülésérõl a Belügyminisztériumban 2015. november 14-én. Bejelentették, hogy megerõsítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2015. november 14.
Kovács Zoltán kormányszóvivõ (b) és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatón számol be a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportjának a párizsi terrortámadás miatt összehívott reggeli ülésérõl a Belügyminisztériumban 2015. november 14-én. Bejelentették, hogy megerõsítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2015. november 14. A Magyar Honvédség fegyveres rendész járõrei a belvárosi Váci utcában a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2015. november 14.
A Magyar Honvédség fegyveres rendész járõrei a belvárosi Váci utcában a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

MTI



Franciázik a net, franciázik a fél világ! A Bal-Rad nem!

Kék-fehér-pirosra váltott az internettől az égig minden! Minden, magára valamit is adó ország, szervezet, egyén a francia nemzeti trikolorba burkolózik. Együttérzése és gyásza jeléül, a párizsi terrorista merénylet miatti gyásza, vagy szolidaritása kifejezése gyanánt.
Nem elítélendő dolog ez! Még tán dícséretes is. Hiszen még egy család is feketébe öltözik, ha HOSSZAS, SZEMÜK LÁTTÁRA LEZAJLÓ BETEGSÉG, HALDOKLÁS UTÁN MEGHAL EGY CSALÁDTAG! Pedig fölkészülten várták az elkerülhetetlent, amiről tudták, hogy hamarosan bekövetkezik.
És amikor bekövetkezik-feketébe öltöznek! Mert úgy illik! És visszaemlékeznek az elhalt betegségére. És visszaidézik, hogy még mindig élhetne, ha…! Ha úgy élt volna, amivel nem rombolja saját egészségét! Pedig a családtagok is folyton figyelmeztették az elhaltat: “BAJ LESZ EBBŐL, NAGY BAJ!” De hát az elhalt-onnan a dombocska alól-már nem tudja belátni a családtagok igazát. Ő BÍZOTT AZ UTOLSÓ PILLANATIG! Csakhát…!
Szóval nagy most a nemzetközi gyász! Pedig várható volt, hogy az elkerülhetetlen bekövetkezik! Föl is volt tán erre készülve a fél világ! Kiváltképpen Európa. Láthatta mindenki az alattomos gyilkos kór ezernyi jelét-de minden figyelmeztetés hiábavaló volt. Az AGY figyelembe sem vette, hogy egyre több helyen zsibbadnak a testrészek! Pedighát TUDHATTA AZ AGY IS, HOGY JÓ VÉGE NEM LESZ ENNEK…
Európa az AGYhalál visszavonhatatlan állapotába került. Néhány ideg még rángatja-mozgatja az egyre zsibbadó végtagokat! A szív még erőlködik-de az AGY már lebénult.
Európa önmagát gyászolja! Országok, szervezetek, egyének! Még a LEBÉNULT AGY utolsó értelemszikrája is ilyen ingereket küldött szét.
Váratlan módon tört Európára a régen várt tragédia. Tudtuk hogy lesz, csak éppen a kezdet helyét és idejét nem tudtuk pontosan! Mégis: MINTHA EURÓPA MEGLEPŐDÖTT VOLNA! Máris? Ilyen gyorsan?
Pedig voltak előzmények-nem is mostaniak, és nem is kevés! És most-hogy bekövetkezett-Európa csodálkozik! És gyászol! Önmagát siratja!
De érdekes egy valami ez az Európa! NEM MINDIG HAJLANDÓ GYÁSZOLNI! Csak akkor gyászol, ha valami Nyugaton történik. De akkor-MINTEGY VEZÉNYSZÓRA-gyászolni kezd. A múlt hónap utolsó napján-állítólag a tegnapelőtti párizsi merénylet elkövetőinek lelki cimborái-megmerényeltek a Sínai-félsziget fölött egy orosz utasszállító repülőgépet. Közel kétszer annyi ártatlan civil veszett oda, mint tegnapelőtt Párizsban.
Volt két napig szörnyűlködés, aztán némi túlzással viccet faragott Európa a dologból. Charlie Hebdo-módján! Valahogy az internet nem borult az orosz trikolor mögé. Európában-Nyugat-Európában-semmi sem lett kivilágítva fehér-kék-piros színekkel az együttérzés jeleként. Igaz, az orosz trikolorban más sorrendben követi egymást a kék és a fehér szín, mint a franciában. Meg különben is: ELLENSÉGET NEM GYÁSZOLUNK! Hiszen Nyugat-Európa szerint Oroszország legalább annyira ellenség, mint az ISIS! Úgyhogy…
Nyugat-Európa még csak könnyet sem ejtett, még csak nem is szipogott nyolcezer donbasszi civil TERRORHALÁLA MIATT! Érthető, hiszen lehet hogy nem is tudnak/tudtak róla! Pedig az is Európában esett ám meg! Persze ott is zömmel oroszok haltak. De hát ELLENSÉGET-oroszokat-nem gyászolunk!
Európa most gyászol. Önmagát gyászolja. Saját hülyesége miatti kivérzését gyászolja! Erre ugyanis nem gondolt! Mondogatta-mondogatta néhány ostoba, hogy egészségre ártalmas dolog ez a kardélen való nyakdörzsölés, de hát Európa csak vakarózni akart. Mert már nagyon viszketett a nyaktáj. Vakaródzásra meg a kard tűnt a legalkalmasabbnak. Az ostobák meg amúgy is csak ostobák! Nem szabad rájuk hallgatni.
Illően, szépen-gyászolni kell!
A Bal-Rad nem fog kék-fehér-pirosba borulni. Je suis Charlie sem lettünk! Fehér-kék-pirosba sem burkolóztunk, csak részvétünket nyilvánítottuk.
Nyugat-Európa magának kereste a bajt! SZÁNDÉKOSAN, ÖNPUSZTÍTÓ MÓDON!
Sorry France! Sorry West-Europa! Részvétünk! De aki hülye, az…
DE MAGYARORSZÁGNAK EBBEN A KOLLEKTÍV ÖNPUSZTÍTÁSBAN NEM KÉNE RÉSZT VENNI!

http://www.balrad.com/2015/11/15/franciazik-a-net-franciazik-a-fel-vilag-a-bal-rad-nem/

Ima Párizsért – Oroszországban (képriport) – Pray for Paris in Russia

9327205

A párizsi terrortámadás áldozataira emlékezvén, a moszkvai emberek virágokat vittek a moszkvai Francia Nagykövetség elé, november 14-én, szombaton. Estére a kegyelet apró lángjai is fellobbantak a francia követség előtt.

Az orosz emberek maximális együttérzésüket fejezték ki Franciaország iránt.

1026900 2671093 Moszkva 1 Moszkva 2 Moszkva 3 Moszkva 4 Moszkva 5 Moszkva 6 Moszkva 7 Moszkva 8 Moszkva 9

Fotó:  Victor Guseynov / Komszomolszkaja Pravda

Szabad Riport