Donyeck “elővárosát” Szpartakot vad dühvel ostromolta tegnap este óta a valcmanista pribékhorda. A dühük csak hajnalra csitult. Kész szerencse, hogy Szpartakban civilek már nincsenek.
Ha pedig este van-Gorlovka környékén nyughatatlanná válnak Valcman martalócai. Kilenc óra környékén ismét elkezdtek feszelegni Zajcevo és Sirokaja Balka térségében. Tanktüzérséggel és aknavetőkkel lövöldöztek egész éjjel.

karta94

Mára virradóan Sirokaja Balkánál ismét a DNR-hez szökött Valcman tizenhat katonája. Kedd óta már negyvenöten hallgattak a hangszóróból feléjük sugárzott szép szóra. Az ötlet-hogy szólítsák fel Nyalókakirály kilátástalan helyzetbe lavírozott katonáit-egy korábban már átállt ATO-katona ötlete volt.

hang

A lármafa és kellékei! A jelek szerint többet ér mint a tank!

hang

Peszki környékén egyáltalán nincs nyugalom egy percre sem. A valcmanista martalócoknak igen sűrűn besegít az avgyejevkai latortüzérség, amely amúgy “gondozza” Szpartakot és a donyecki repülőteret.
Az LNR-frontszakaszon a “Bahmutka” részen tovább zajlik az adok-kapok.
Szcsaztyjéból ismét rázendített hajnali három körül a latortüzérség.
A Donyecktől délre húzódó frontszakaszon gyanús és baljós csendet jelentettek mára virradóan.
Ma reggel átlépte az orosz-donbasszi közös határt az Orosz Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának 44. “gumkonvoja” is. A 102 kamion által cipelt szállítmányban benne van az a 35 tonna gyógyszer is, amellyel tegnap landolt Rosztov na Donu reoülőterén egy IL-76-os EMERCOM szállítógép Moszkvából.

http://www.balrad.com/2015/11/12/donbassz-90/