Egy viszonylag csendes éjszakát követően meglehetősen nyugtalanul zajlik Donbassz vasárnapja. Senki ne lepődjön meg: nem a népköztársaságiak okozták!

tüzérség

A “Prizrak” népköztársasági zászlóalj parancsnoka-Mihail Piszarjov-arról számolt be, hogy Novotoskovkánál kénytelenek voltak a 29. blokkposztnál hancúrozó lembergi martalócokat a helytelen (a minszki megállapodásokat sértő) magatartásuk miatt “lenyugtatni”.
A gyógyszert ma délelőtt tíz óra tájban kezdték adagolni az addig vidáman aknavetőzgető és ágyúzgató latorhordának. Erre a célra a “Prizrak” igénybe vett néhány “komolyabb” gyógyszeradagoló berendezést. Délre le is csillapult a lembergi pribékek virgonc hangulata. Valcman zsoldkifizetőjéé viszont magasra hághat. Komoly összeget megspórolt a kijevi udvar nem éppen tömött kincstárának a “Prizrak”.
Donyeck mellett is hasonló népköztársasági beavatkozásra volt szükség. A város Petrovszkij kerületét, a közeli Alekszandrovkát és Trudovszkát ágyúzgatta a valcmanista latortüzérség ma délelőtt. A latormulatozásnak itt is nyugtatózás lett a vége. Az itteni zsoldlista megkurtításának mértéke még nem ismert. Mindössze annyi tudott, hogy Alekszandrovkában és Trudovszkában is két helyi civil belehalt Vacman martalóctüzérségének nuzgalmába. Nyolc civil megsebesült.
Szeverodonyeck és Liszicsanszk irányából komoly latorerő mozgását észlelték ma délelőtt Donyeck irányába.
A Bjelaja Kamenykánál keletkezett űrt is igyekszik kitölteni a latorhad. Egyre több martalócbandát küld a daráló területére a pribékhorda parancsnoksága.


https://balrad.wordpress.com/2015/09/06/donbassz-72/