Az amerikai nyomásra kikényszerített EU-s szankciók miatti “titkos tiltott beutazás a Krímbe” hatalmas léket kapott. A héten ugyanis a Francia Nemzetgyűlés néhány képviselője nem törődve a “titkos tilalommal”-ellátogatott az Oroszországhoz visszatért Krím-félszigetre.
Teljesen megrökönyödtek a látottaktól! Semmiféle “északkoreai” látványban nem volt részük. Déligyümölcsöket láttak a boltokban és a piacokon, mindenféle húsokat meg egyebeket. Villany is gáz is van! Állig fölfegyverzett orosz katonákat sem láttak, akik terrorizálják a krímieket két nyilvános akasztás között. Az emberek nem éheznek, bár az utcákon “eléggé hiányos öltözékekben” sétálgatnak. Nyár van-és millió a turista. Működnek az éttermek, vendéglők, presszók. Ahol tömegek vannak. Az őslakosok meg teszik a dolgukat. Minden olyan, mint a Riviérán.
Hazamenve beszámoltak elképesztő tapasztalataikról. A rossz hír meg szárnyakon jár! Végigszáguldott Európán, és kételyeket ébresztett. Olyannyira, hogy spanyol, belga, lengyel képviselők is saját szemeikkel akarnak meggyőződni immáron francia kollégáik hihetetlen meséinek valóságtartalmáról. Nem hivatalosan persze, mert “titkolt hivatalosan” nem javallott az oroszországi Krímbe utazni, de a kíváncsiság az nagy úr! Nem hivatalosan fognak utazni!
Az ötletet nem hivatalosan-de nem is titkoltan-tudja értékelni az orosz Állami Duma egykori képviselője, a politológus Szergej Markov (is).

markov1437845572_22-10-big

“Tabudöntő látogatás volt a francia képviselők krími utazása. Egyenértékú volt ez a Krím “humanitárius-emberi” blokádjának a megtörésével. Ez pedig “reccsenést” okoz az Oroszország elleni szankciós politikában is”-nyilatkozta Moszkvában Szergej Markov.

https://balrad.wordpress.com/2015/07/26/megreccsent-az-oroszorszag-elleni-szankciosdi/