Maradadék-Ukrajna Valcmanék ideája nyomán ma “ünnepel”! Ők az “Ukrán Győzelem Napja” nevű valamit tartották ma. Kijevben legalábbis, viszont a donbasszi háborúban ez alatt legalább a martalóctüzérség ténykedése lustult.
Donbassz frontjainak középső szakaszán egy kissé csökkent a háború mai intenzitása. A Gorlovka-Donyeck-Peszki-Marinyka íven a szembenálló felek mindennel lőnek amiből csak lehet lőni, de azért a jelentések szerint voltak már a mainál durvább napok is.

roncs

Gorlovka északi határvidékén a népköztársaságiak rohamcsapatokkal intéztek meglepő támadást a valcmanista latorhorda állásai ellen. Az akciótól szó szerint lebénult horda több tucatnyi egyede adta ki a lelkét Valcmanért és Amerikáért. Artyemovsz kórháza ma délután háromra megtelt stoppolandó martalócokkal. Helikopterekkel fuvarozza a junta a városból valahová a bűnbanda teherautószám egyre-másra érkező pórul járt sebzett egyedeit.
Peszkiben ha lehet fokozni a harcok hevességét, hát ma megtörtént.
Donyeck környékén leállt a térség legnagyobb mobiltelefon szolgáltatója. Az MTSZ hálózat megszállók által ellenőrzött területeken lévő valamennyi átjátszó berendezését a valcmanisták lekapcsolták.
Az LNR terület frontszakaszán Szokolnyikovo, Sztanyica Luhanszka, Katyerinovka, Zolotoje, Roszadki, Szvetlodarszk, Lozovo és Luhanszkoje térségekben voltak összecsapások.


https://balrad.wordpress.com/2015/05/08/donbassz-ma-35/