Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Gerilla-gyógyászat: A földi eper

2015. március 31. - Andre Lowoa

A világ egyik legegészségesebb gyümölcse a földi eper.
Hogy miért?


A földieper egy ízletes, rendkívül vitamin-gazdag gyümölcs.
Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte a pályafutását, később dísznövénnyé avanzsált. Gyümölcsét csak a 14. századtól fogyasztják

Kevesen tudják, hogy külsőleg is hatékonyan használható!
A bőrbe dörzsölve bőrápoló hatású, eltávolítja az elhalt hámsejteket, Naptól való leégés esetén hűsíti a bőrt, és véd az ultraibolya sugárzástól is, de kedvező hatással van a bőrzúzódásokra is.
Fogfehérítés esetén is alkalmazható, fényesek és fehérek lesznek a fogak tőle.
(Pépesített földieperrel kell átdörzsölni a fogakat hetente egyszer)

A földieper az étkezésben nagyon sokrétűen használható a levestől kezdve a tortáig. Szörp, dzsem, lekvár, befőtt formájában is mennyei. Alacsony kalóriatartalma miatt nagyobb mennyiségben is ehetünk belőle (természetesen nem cukorral fogyasztva).

Gazdag vitaminokban A-, B1-, B2- illetve C-vitamint tartalmaz, utóbbit nagyobb mennyiségben, mint a citrom!
(10 dkg eperben 50 mg C-vitamin található) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink).
A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Az eperlé (amit érdemes sűrűsége miatt almalével hígítani) C-vitaminban, foszforban, káliumban és kalciumban gazdag és természetes fájdalomcsillapító is szalicilsav tartalma miatt, ami az aszpirin egyik hatóanyaga. Epe- és vesebántalmak, reuma, cukorbaj, magas vérnyomás, székrekedés és köszvény kezelésére is hatékony. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is. Oldja a máj zsírlerakódását, jó hatást fejt ki a májgyulladásban szenvedő betegek szervezetében.

Az eperben található magocskáknak magas a cinktartalma, mely befolyásolja a tesztoszteron jelenlétét a testben, afrodiziákum, fokozza a vérbőséget nőknél és férfiaknál egyaránt.

Összefoglalva:

aki teheti fogyasszon minél több epret mivel vastartalma segíti a vér oxigén szállítását, folsav tartalma segíti a vérképződést, és a boldogsághormonokat is.
Ne feledjük 10 szem eperben több C-vitamin van, mint egy narancsban.
Ráadásul akár az erdőben szedett erdei szamóca, ami fokozottabban tartalmaz minden rendkívül hasznos anyagot és vegyszermentes, vagy a városokban a balkonon is megterem szinte minden fajtája virágosládában, bár itt a vegyszer mentesség nem garantált. A szénhidrát tartalma is jóval barátságosabb.

Kutatások igazolták...

 Hathónapos eperkúra daganat ellen

A nyelőcsőrák kialakulása szempontjából veszélyeztetett betegek eperrel védekezhetnek a daganat ellen – derül ki egy amerikai-kínai összefogásban végzett kutatásból.

“A hathónapos eperkúra biztonságos, kivitelezése igazán egyszerű. És megéri, hiszen első eredményeink szerint az eper mérsékelte a nyelőcső-elváltozások súlyosságát, és csökkentette a rákra jellemző molekuláris eltérések előfordulásának gyakoriságát” - foglalta össze Tong Chen, az Ohioi Állami Egyetem belgyógyásza.

Chen és munkatársai korábban leírták, hogy a fagyasztva szárított eper jelentős mértékben gátolta a nyelőcsőrák kifejlődését kísérleti állatokban (patkányokban). E korábbi sikerre alapozva indították meg fagyasztva szárított eperrel végzett, I-es fázisú (vagyis kis létszámú, a módszer biztonságosságát tesztelő) klinikai vizsgálatukat Kínában. A kísérletbe olyan pácienseket vontak be, akiknek a nyelőcsövében rosszindulatú elfajulásra hajlamos, úgynevezett rákmegelőző elváltozást mutattak ki.

Az Ohioi Állami Egyetem története során először szervezett olyan kollaborációs kutatást, amelynek klinikai vizsgálatait Kínában végeztek. Az eredményekről Chen az Amerikai Rákkutató Társaság Orlandóban megrendezett éves kongresszusán számolt be.

Napi 60 gramm szárított eper fél éven keresztül

A vizsgálat 36 résztvevője naponta 60 gramm fagyasztva szárított epret fogyasztott el hat hónapon át. A kutatók mind a kúra előtt, mind utána szövetmintát vettek a nyelőcső kóros területéről. A 36 résztvevőből 29-nél sikerült kimutatni a rákmegelőző elváltozás szövettani súlyosságának csökkenését. Az eper napi rendszerességű fogyasztása csökkentette a sejtosztódás mértékét, a gyulladást, és bizonyos gének átíródását – vagyis a daganat keletkezésével ellentétes irányban befolyásolta ezeket a folyamatokat.

Akinek a nyelőcsövében rákmegelőző elváltozást mutatnak ki, annál a rosszindulatú daganat várhatólag néhány évtizeden belül kialakul. A tanulmány legfontosabb tanulsága az, hogy az eper képes lelassítani a rákos elfajulás folyamatát, ezért felválthatja, vagy legalábbis kiegészítheti a többi, úgynevezett kemopreventív szert, amelyek kémiai úton gátolják a daganat kifejlődését. A kutatók feltevéseiket széleskörű, kontrollos kísérletekben szeretnék a későbbiekben ellenőrizni.

 

Dr. Madarasi Pál összeállítása

süti beállítások módosítása