Egyelőre csak “engedetlenséggel” gyanúsítják, de gyilkossággal is megvádolhatják azt az ukrán parlamenti képviselőt, akit a Borisz Nyemcov emlékére rendezett moszkvai gyászmeneten tartóztattak le vasárnap – közölte a Szövetségi Nyomozó Bizottság.

vör1

Vörösdzsekis Majdan-szervezők tegnap Moszkvában…
vör
…Dnyepropetrovszkban…
vör
…Ivano-Frankovszkban…
vör
…Zaporozzsjéban…
vör
…Odesszában…
vör
…és Szimferopolban!
A közlemény szerint Alekszij Honcsarenko “elutasította, hogy engedelmeskedjék” az intézkedő rendőröknek, és kihallgatták “a tavaly májusi tragikus odesszai események alatt egy orosz állampolgár ellen elkövetett bűncselekmény” ügyében is.
Lángba borult székház
A fekete-tengeri kikötőváros központjában több tucatnyian vesztették életüket, amikor kigyulladt a szakszervezetek székháza, ahová oroszbarát szakadárok menekültek be, miután összecsaptak Kijev-párti aktivistákkal. Az orosz sajtóban fénykép jelent meg a képviselőről az égő épületnél.
A 34 éves Honcsarenko a kijevi parlamentben Petro Porosenko államfő koalíciójának a tagja. Azért utazott Oroszországba, hogy részt vegyen a Borisz Nyemcov meggyilkolt ellenzéki politikusról megemlékező gyászmeneten.
Ártatlannak vallotta magát
Egy Facebook-üzenetben azt állította, hogy semmi rosszat nem csinált a gyászmeneten, nem kiabált jelszavakat, nem emelt magasba táblát, csak azért tartóztatták le, mert egy olyan pólót viselt, amelyen A hősök nem halnak meg ukrán nyelvű felirat volt. Ez a tavalyi, nyugatpárti kijevi tüntetések egyik jelszava volt…
ostrom
(MTI)
Bal-Rad komm: Vonyított ám tegnap Moszkvában a narancsos zászlók alatt a nemzetközi ajvékkórus. Közel ötvenezer majdanovci sopánkodott az orosz fővárosban amiatt, hogy ez megint nem jött össze! (Leningrádban is voltak legalább hatszázan, akik Nyemcov miatt nyafogtak, és demokráciára szomjaztak!)
És mint kiderült, mindenféle bűnöző, felforgató szabadon mehetett Moszkvába! Már annyira el vannak pofátlanodva, hogy a nyíltan orosz nemzetiségűek legyilkolását szorgalmazó fasiszták is a Kreml-tövében habzanak. Merthogy a “diktátor”-Vlagyimir Putyin-minden civil kezdeményezést “elnyom”!